ПОПОВИЋ: Будимо поносни и на четнички и на партизански покрет

СРБИ СУ НА ПРОСТОРУ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ БИЛИ ГЛАВНИ НОСИОЦИ АНТИФАШИСТИЧКЕ БОРБЕ

  • Нека за Дан победе Георгијевска лента на вашим грудима покаже читавом свету да никада нећемо престати да славимо слободу, истину и правду! Нека Георгијевска лента покаже да никада нећемо заборавити ко су наши прави пријатељи! Нека вечно живи пријатељство Србије и Русије!

          СРПСКА народна партија жели свим грађанима Србије срећан 9. мај - Дан победе!

         Тог дана славимо један од најважнијих датума у историји целог човечанства. Датум када је коначно побеђено највеће зло које је свет икада познавао - нацизам и Хитлерова Немачка.

         Да тог 9. маја 1945. године савезничке снаге, предвођене руском армијом, нису извојевале епску победу добра над злом, данашњи свет личио би на глобалну диктатуру ужаса. Био би то свет у којем за Словене и Јевреје више не би било места.

         И Србија је тог 9. маја, као и увек у својој славној историји, била на страни истине и правде, на страни добра! Раме уз раме са храбром руском браћом, Срби су се борили за слободу, полажући без страха своје животе на олтару слободног и праведног света.

         На простору бивше Југославије, главни носиоци антифашистичке борбе били су Срби.

         Јер, Срби по свом опредељењу, од Косова па на овамо, увек теже правди и истини. То је наша звезда водиља, то је наш путоказ, то је наш народни дух. Ми треба да будемо поносни на оба српска антифашистичка покрета, и на четнички и на партизански, јер без обзира на идеолошке разлике које су постојале међу њима, Срби су и на једној и на другој страни пре свега желели само слободу!

         Зато, упркос бројним покушајима прекрајање историје, сваки прави Србин добро памти којом ценом су наши очеви и дедови платили ту слободу. И сваки прави Србин добро памти са ким смо се борили за слободу наше отаџбине! Са нашом браћом Русима!

         Нека за Дан победе Георгијевска лента на вашим грудима покаже читавом свету да никада нећемо престати да славимо слободу, истину и правду!

         Нека Георгијевска лента покаже да никада нећемо заборавити ко су наши прави пријатељи!

         Нека вечно живи пријатељство Србије и Русије!

         СРЕЋАН ДАН ПОБЕДЕ!

         (честитка поводом Дана победе Ненада Поповића, председника Српске нродне партије)

 


Слични садржаји

Коментари