Србија је опстала захваљујући жртви својих војника из Првог светског рата

КОМЕМОРАЦИЈА НА СРПСКОМ ВОЈНИЧКОМ ГРОБЉУ ЗЕЈТИНЛИК У СОЛУНУ

  • Венце положиле делегације Србије и Грчке, заједно са кадетима и студентима Војне и Полицијске академије из Београда и Бања Луке те представницима неколико удружења за неговање традиције ослободилачких ратова

        НА СРПСКОМ и савезничком војничком гробљу Зејтинлик у Солуну, данас је одржана комеморација посвећена успомени на српске војнике страдале током Првог светског рата у Грчкој.

        Заменик министра за рад Зоран Милошевић, поручио је да Србија захваљујући жртви јунака из Првог светског рата, данас гради бољу будућност за свој народ и памти своје претке.

        „Захваљујући њиховој жртви, наш народ је преживео, наша држава је опстала, а ми смо данас у ситуацији да градимо бољу будућност, да на подигнутим темељима од крви и меса наших ратника сазидамо успешну, јаку и бољу Србију”, истакао је Милошевић.

        Он је на комеморативној свечаности посвећеној успомени на српске војнике страдале током Првог светског рата у Грчкој, положио венце на српском и на савезничка гробља француских, италијанских, руских, енглеских, грчких војника на Зејтинлику у Солуну.

        „Србија негује своју традицију и памти своје хероје, памти славне ратове наше државе и подвиге нашег народа”, рекао је Милошевић.

        Он је поручио окупљеним делегацијама да је потребно чувати вечну захвалност на пале хероје из Првог рата, јер су они, како је нагласио, својом храброшћу обезбедили живот и заштитили слободу будућим генерацијама.

        Делегације Србије и Грчке, представници неколико савезничких земаља из Првог светског рата, заједно са кадетима и студентима Војне и Полицијске академије из Београда и Бања Луке те представницима неколико удружења за неговање традиције ослободилачких ратова, положили су венце и на гробљима савезника у Првом светском рату у оквиру комплекса Зејтинлик.

        Танјуг


Слични садржаји

Коментари