Јакшић оптужио Николића за издају, а Вулина за обману

ПРОТЕСТНИ МИТИНГ СРБА У МИТРОВИЦИ - ТРАЖЕ ОСЛОБАЂАЊЕ СЛАВОЉУБА ЈОВИЋА

Марко Јакшић

  • Ми смо се 13 година борили против КФОР, Унмик полиције, Еулекса и Алабанаца. Са жељом да будемо део Србије, а наши противници нам ништа нису могли – оценио је народни посланик Марко Јакшић - све док нам Београд није зарио нож у леђа. Прошле године је ухапшен Звонко Веселиновић, а сада Славољуб Јовић - од стране српске жандармерије са фантомкама. Овде у Косовској Митровици
  • Постављање границе између КиМ и Србије – упозорио је Јакшић - класична је национална издаја у режији председника Србије Томислава Николића. А сви смо 20. маја – до дубоко у ноћ или до раних јутарњих часова - прослављали победу Николића који нам је обећавао да ће поништити Боркове споразуме и спречити даљу издају КиМ да би данас лично те договоре спроводио у дело чиме наставља издају и сецесију јужне српске покрајине

         СРБИ из Косовске Митровице одржали су протест, тражећи да се ухапшени Славољуб Јовић брани са слободе.

         Главни говорник на протесту био је народни посланик Марко Јакшић који је оптужио председника Србије Томислава Николића за "издају и прављење граница". Уз упозторење: да Николић "заварава народ наводном платформом за Косово".

         "Кренули су да праве границу између централне Србије и Косова и Метохије, између овога што смо ми бранили 13 година, и да се ми не бисмо бунили договорили су се са Еулексом и Приштином да је боље да српска жандармерија хапси наше синове да се гнев не би изливао на Еулекс и Кфор", рекао је Јакшић.

         Јакшић је позвао грађане да остану јединствени, сложни и снажни, и позвао директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александра Вулина да не обмањује народ да се на административним прелазима не праве границе. У наставку је рекао:

         - Балтички Срби су се пре неколико стотина година  насељавали на просторима данашње Немачке. Ратовали су против германских краљевина Саксоније, Шведске и Данске безмало пуних пет векова. Германи нису ништа могли док им нису ударила са леђа њихова словенска браћа Чеси и Пољаци. После тога су балтички Срби као народ престали да постоје. Једина успомена на тај некада велики народ су двадесетак хиљада Лужичких Срба и имена немачких градова која имају искључиво српско порекло, као што су Берлин, Лајпциг, Дрезден и др.

Томислав Николић и Александар Вулин

         Зашто све ово говорим? Ми смо се 13 година борили против КФОР, Унмик полиције, Еулекса и Алабанаца. Са жељом да будемо део Србије, а наши противници нам ништа нису могли све док нам Београд није зарио нож у леђа. Да би сломили отпор Срба, кренули су – нагласио је Јакшић - са хапшењима најјачих и најистрајнијих представника нашег народа. Тако да је прошле године ухапшен Звонко Веселиновић, а сада Славољуб Јовић - од стране српске жандармерије са фантомкама. Овде у Косовској Митровици. Све то - да би Србија могла да постави границу између централне Србије и Косова и Метохије.

         Постављање границе између КиМ и Србије – упозорио је Јакшић - класична је национална издаја у режији председника Србије Томислава Николића. А да вас подсетим: пре само пар месеци - у предизборној кампањи - садашњих директор Канцеларије Владе Републике Србије за КиМ, Александар Вулин, рекао је да се никада, никада више неће десити - ако Српска напредна странка дође на власт - да српска жандармерија са фантомкама руши српске барикаде. Не само да жандармерија руши барикаде, већ одводи најбоље синове српског народа у тамнице да би ослабила отпор Срба. А све у договору са Еулексом и Кфором за чији рачун ставља руке у жар јер ако би то они радили - изазвали би бес Срба.

         Драги суграђани, подсетићу Вас да смо сви заједно 20. маја – до дубоко у ноћ или до раних јутарњих часова - прослављали победу Томислава Николића који нам је обећавао да ће поништити Боркове споразуме и спречити даљу издају КиМ да би данас он лично те договоре спроводио у дело чиме наставља издају и сецесију јужне српске покрајине – закључио је Марко Јакшић.

         Председник Општине Звечан Драгиша Миловић затражио је пуштање на слободу Јовића и других "невино ухапшених Срба".

         Митинг, који је организовао штаб за ванредне ситуације Косовске Митровице, протекао је мирно и најављено је да ће се протести одржавати једном недељно док Јовић не буде пуштен на слободу.

         У протесту је учествовало 1000 људи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари