„Коме је до Србије - нека не излази на шиптарске изборе!”

ПРОТЕСТ У СЕВЕРНОЈ КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ ПОД ДЕВИЗОМ: 0% ТАЧИЈУ! 0% УЦЕНИ! 0% ИЗДАЈИ! 100% БОЈКОТУ!

  • Марко ЈАКШИЋ, народни посланик: „Све што су говорили овде прошле године Николић и Вулин - СВЕ СУ ЛАГАЛИ. Могу да седе задњицом на жару - више им никад ништа нећу веровати”
  • Славиша РИСТИЋ, легитимни председник општине Зубин Поток: Ко се данас крије - боље да га није. Зна се ко их је уплашио – сотоне из Београда. А власт у Београду ће после 3. новембра сотати сама са Тачијем и Великом Албанијом
  • Горан МИЛЕНКОВИЋ, из Лепосавића: Изласком на тзв. изборе скидамо одговорност са власти у Београду и сами је преузимамо. Влада у београдском пашалуку мора да поднесе оставку. Патријарх и владика Теодосије да се изјасне, иначе ће бити саучесници. Позивамо Путина и Руску Федерацију да пошаљу контигент војске. Једном се бира да ли си Обилић или Бранковић!”
  • Драгиша МИЛОВИЋ, легитимни председник СО Звечан:Гурају нас у уставно-правни поредак Косова. Све што прича власт је бацање прашине народу у очи. Желимо да останемо део државе Србије, ни мање ни више! Сигуран сам да имате паметнија посла 3. 11. од изласка на тзв. изборе”         
  • Коста ГАЉАК: Нико нема права да тера народ да изађе на изборе. Нека Дрецун који је снимао филм док сам ја био на фронту иде где хоће, али нека не убеђује нас”

         НА ЦЕНТРАЛНОМ тргу северне, српске Косовске Митровице поново се окупило оно што је најбоље међу Србима који одбијају да се покоре и Бриселу, и Приштини, и Београду који их издаје.

         Учесници протеста су изјавили саучешће за убијеног полицајца Еулекса, а затим неслагање са алудирањима званичног Београда да су у убиство умешани Срби. Потом су – не једном - позивали грађане да бојкотују шиптарске изборе заказане за 3. новембар.

         Њихова девиза била је: 0% Тачију! 0% Уцени! 0% Издаји! 100% Бојкоту! А порука сународницима:„Коме је до Србије, нека не излази на шиптарске изборе!”

         На протесту – који је организовала Привремена скупштина АП Косово и Метохија - виђени су транспаренти: „Нећемо косовске институције”, „Не изборима” и слични.

         Присутнима су се обратили народни прваци: посланик у Скупштини Србије Марко Јакшић (ДСС), дојучерашњи председници општина Звечана и Зубиног Потока - Славиша Ристић и Драгиша Миловић (ДШ), потпредседник Привремене скупштине КиМ Коста Гаљак (СНС) и Горан Миленковић из Лепосавића.

         Протест је био многољудан иако је свим запосленим у државним фирмама било забрањено да му присуствују - уз претњу отказом! А о атмосфери у којој је одржан, довољно говори и околност да се од учесника могло чути: да је министар без портфеља задужен за КиМ александар Вулин - обучен у панцир и у пратњи петнаестак телохранитеља -  јуче претио одборницима СО Звечан да ће - у случају да не предају печате, документацију и зграду лицима проглашеним за принудну управу - бити употребљена сила.

         Узевши микрофон, Марко Јакшић је рекао: „Све што су говорили овде прошле године Николић и Вулин - СВЕ СУ ЛАГАЛИ. Могу да седе задњицом на жару - више им никад ништа нећу веровати".

         Јакшић је упозорио сународнике да ће после шиптарских новембарских избора – престати финансирање из буџета Србије републичких и локалних органа власти и да ће о томе у Београду бити донет закон.

         Окупљенима се обратио и Коста Гаљак и рекао:„Нико нема права да тера народ да изађе на изборе! Нека Дрецун, који је снимао филм док сам ја био на фронту, иде где хоће, али нека не убеђује нас".

         Помен Дрецуновог имена пропраћен је звиждуцима!         

         Славиша Ристић се обратио скупу, упозорењем: „Ко се данас крије - боље да га није. Зна се ко их је уплашио – сотоне из Београда.

         Ристић је властима у Београду поручио: остаћете после 3. новембра сами са Тачијем и Великом Албанијом

         Ови из Београда морају да оду – подвукао је Ристић.

         После ових речи се проломило скандирање: ИЗДАЈА! ИЗДАЈА!

         А Ристић је наставио: „Косово и Метохија је наша заједничка имовина - немају право да је продају".

         Посебно  некодовање изазвао је помен имена Крстимира Пантића, заменика директора владине Канцеларије за КиМ!

         Још увек није касно да се покају они који су примили паре и да не изађу на изборе".

         Звиждуци су се чули и после сваког помињања Александра Вулина!

         „Врхунски безобразлук је оно што он прича. Овде нема кукавица. Хајде – закључио је Ристић -да на Митровдан прославимо пораз ИЗДАЈНИКА".

         Горан Миленковић из Лепосавића обратио се скупу речима:

         „Изласком на тзв. изборе скидамо одговорност са власти у Београду и сами је преузимамо. Влада у београдском пашалуку да поднесе оставку. Патријарх и владика Теодосије да се изјасне, иначе ће бити саучесници. Позив Путину и Руској федерацији да пошаљу контигент војске. Једном се бира да ли си Обилић или Бранковић!”

         Његов говор је био пропраћен скандирањем СРБИЈИ!

         Окупљенима се обратио и Драгиша Миловић, легитимни председник СО Звечан:

         „Гурају нас у уставно-правни поредак Косова. Све што прича власт је бацање прашине народу у очи. Немојте да подлегнете уценама и претњама. Свима који се противе Бриселском споразуму -Влада у Београду прети и притиска их. Распустила је четири општине. Ви ћете одлучити у којој ћемо држави да живимо, где ћемо моћи да се лечимо и да нам деца иду у школу.

         Желимо да останемо део државе Србије, ни мање ни више! Сигуран сам да имате паметнија посла 3. 11. од изласка на тзв. изборе".

         На истој таласној дужини био је и Коста Гаљак који је рекао:

         „Нико нема права да тера народ да изађе на изборе. Нека Дрецун који је снимао филм док сам ја био на фронту иде где хоће, али нека не убеђује нас".

         Помен Дрецуновог имена пропраћен је звиждуцима!

         На протесту је прочитана порука Нићифора Аничића, Србина који живи у Јужној Африци - председника Друштва српских домаћина.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари