Амерички званичник за антируске санкције стиже у Србију „у инспекцију“

ЗБОГ СРПСКО-РУСКЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ „СЛОВЕНСКИ ШТИТ“ И ОРУЖЈА С-400 И „ПАНЦИР-С“

         МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је да ће у Београд доћи директор у Стејт департменту САД задужен за примену санкција Русији и за државе које крше те санкције.

        Тај званичник, Томас Зарзецки, "имаће разговоре у Министарству спољних послова, као и у министарствима одбране и финансија. Жели да се упозна са ситуацијом", изјавио је Дачић за издање листа "Политика" за четвртак.

        Он је навео да је Зарзецки тим поводом већ посетио "шездесетак земаља“.

        Дачић је истакао да Србија није прекршила санкције које су САД увеле на куповину оружја из Русије, те да нема разлога за увођење санкција.

        "Политика", позивајући се изворе из медија, наводи да ће Зарзецки у Београд доћи већ у петак.

        По писању „Политике“, САД су се за Србију заинтересовале након вежбе војски Србије и Русије "Словенски штит" крајем октобра, на којој су приказани ракетни системи "С-400" и "Панцир С".

        Директор руске агенције за увоз и извоз одбрамбених производа "Рособоронекспорт" Александар Михејев изјавио је за руску новинску агенцију ТАСС да је систем "Панцир С", који је Србија купила од Русије, "у складу са потписаним уговором стиже за неколико месеци".

        „Ти системи се састављају, а српски специјалци су на обуци. Све се одвија по плану и неће бити одлагања", казао је Михејев.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари