Дачић: Вучић са Путином неће само о гасу, него и о КиМ и притисцима на Српску

ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ ПРЕДСЕДНИК РФ СРБИЈИ ОБЕЗБЕДИТИ ПРИЈАТЕЉСКУ ЦЕНУ ГАСА“

* Оценио да је предстојећа посета Александра Вучића Русији од изузетне важности за Србију, јер Русија спада у земље без чијег јасног става у корист Београда нема заштите српских државних и националних интереса

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК  Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће једна од тема разговора председника Србије Александра Вучића и Руске Федерације Владимира Путина бити и притисци који се врше на Републику Српску.

       - Неће енергенти бити главна тема, причаће се о Косову и Метохији, о притисцима који се врше на Републику Српску, а оно што је животно питање за Србију, грађане и привреду, јесте истицање дугорочног уговора који смо имали са „Гаспромом“, као и потреба за преговарањем - рекао је Дачић.

       Он је оценио да је предстојећа посета Вучића Русији од изузетне важности за Србију, јер Русија спада у земље без чијег јасног става у корист Београда нема заштите државних и националних интереса.

       Дачић је изразио очекивање да ће руски председник обезбедити за Србију „пријатељску цијену гаса“.

       - Ситуације се сада променила на светском тржишту имајући у виду да се променила цена гаса - рекао је Дачић за Телевизију „Пинк“.

       Он је навео да су руски званичници раније обећали Србији да ће имати најповољнију цену гаса у Европи.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари