Галијашевић: Куран у пламену – исламисти из Босне браћа са нацистима украјинског пука „Азов“

НЕСЛУЧАЈНО БРАТИМЉЕЊЕ ПОТОМАКА 13. СС ДИВИЗИЈЕ И УНУКА БАНДЕРИНИХ НАЦИСТА

Да ратују против Русије, ови су у

Украјину стигли из Живиница

* Млади Бошњаци пожурили су да на Украјинском фронту уђу у заједнички строј са нордијском браћом нацистима, па да мало ратују против Руса а мало да пале и цјепају Куран, баш како и приличи правим савезницима. Јер, крајем априла су у Норвешкој чланови екстремно десничарске организације Стоп исламизацији Норвешке поцијепали примјерак Кур'ана, приведено је десет особа, а уништена су и два полицијска возила. Провокације екстремних десничара током Рамазана са паљењем Кур'ана збиле су се и у Данској и Шведској

* Да би дјеца џихада из Босне прихватила те идеје фанатика Исламске државе и нордијске нацистичке копилади и била спремна да иду „убијати Русе у Украјини“, претходно је морао Алија Изетбеговић, уз подршку Муслиманског братства, СДА и радикалних исламиста, наметнути увјерење младим фанатизованим муслиманима у БиХ да Ислам на Балкану не треба бити вјерски центар, већ центар политичке моћи и да се као политичка моћ и исламска држава треба прелити по читавој Европи

* Западне, НАТО-земље су подржале овај процес јер су видјеле, на његовој површини, спремност муслимана на Балкану и у Босни, прије свега, да се свакодневно, у реалном животу конфронтирају са комшијама Србима,  шаљући тиме поруку о властитој спремности за сукобе и са Руским интересом на Балкану те добродошлим америчко-британским покровитељством и лажном заштитом

__________________________________________________________

       Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, „Печат“

       КАДА се на украјинском фронту, у бази нацистичког пука „Азов“, завијорила застава нацистичког цвијећа из Живиница у Босни, мало ко је очекивао да ће након овог спектакуларног братимљења босанских исламиста, потомака ратника 13. СС Дивизије и унука Бандериних нациста, у Босну и Херцеговину стићи допис из Русије.

       Министарство одбране Русије је путем војног аташеа у Москви уручило властима у БиХ допис у коме им дају на знање да је у Украјину, на ратиште, до данас, дошло 167 држављана БиХ те да се 17 вратило, а 24 лица су погинула.

       Тако су млади Бошњаци пожурили да на Украјинском фронту уђу у заједнички строј са нордијском браћом нацистима, па да мало ратују против Руса а мало да пале и цјепају Куран, баш како и приличи правим савезницима.

       У догађајима који су крајем априла, избили у Норвешкој чланови екстремно десничарске организације Стоп исламизацији Норвешке (СИАН) су поцијепали примјерак Кур'ана, приведено је десет особа, а уништена су и два полицијска возила.

Спаљивање Курана у Норвешкој

       Провокације екстремних десничара током Рамазана, изазване паљењем примјерка Кур'ана у Данској и Шведској, настављене су у Норвешкој.

       Лидер СИАН-а Ларс Торсен (Thorsen) објавио је на друштвеним мрежама да је организовао ову акцију да подржиРасмуса Палудана, лидера данске десничарске странке  Страм Курс, који је ових дана у Данској и Шведској организовао сличне акције паљења примјерака Кур'ана.

       У општем метежу и великом рату, огласила се и Исламска држава - ИСИЛ позивајући борце на освету због убиства њихових лажних халифа, уз поруку да треба користити руску инвазију на Украјину за напад на Европу - открили су нам из АП–Associiated Press - америчке новинске агенције.

       ИЗ вијести коју објављује АП, „дознајемо“ да портпарол ИСИЛ-а Абу Омар ал-Мухаџир у аудио поруци позива на освету за смрт Абу Ибрахима ал-Хашимија ал-Курајшија и Шеика ал-Мухаџира Абу Хамзе ал-Курашјија.

       Мухаџир је позвао џихадисте да покрену нападе на Европу, изразивши наду да тај сукоб неће стати док не "изгоре крсташи и распадну се њихови територији".

       Затим се осврнуо и на ситуацију у Израелу и сукобе између израелске војске и полиције са Палестинцима:

       "Јерусалем се може ослободити од Јевреја само повратком калифата, а не палестинским устанком".

       На радост босанског панисламског подмлатка и СДА, порука која је стигла до Босне носила је радост сазнања да Исламска држава живи и да је способна да врши нападе.

       Иначе, у том сумњивом аудио снимку, који је напрасно нестао са интернет платформи и друштвених мрежа, уочљиво  је да се ал-Мухаџир обраћа вјерницима и припадницима Исламске државе стандардним тј. модерним дијелектом арапског језика који се користи углавном на Западу.

       У свим ранијим обраћањима и писаним саопштењима ИСИЛ-а, Ал-Каиде, Ал-Нусре, ХТС-а, Хамаса па и других терористичких организација насталих на арапском простору, увијек и искључиво је кориштен Класични арапски дијалект -  дијалект заснован на језику објаве, Курана, јер је само он разумљив и прихватљив већини муслимана: Перзијског  залива, Магреба те Јеменског и Левантинског дијалекта.

       Да ли то САД пријете или само плаше Европу терористичким страшилом као што је ИСИЛ, показаће вријеме пред нама, али ништа од тога у Европи, не може се урадити без Босне.

       Да би дјеца џихада из Босне прихватила те идеје фанатика Исламске државе и нордијске нацистичке копилади и била спремна да иду „убијати Русе у Украјини“, претходно је морао Алија Изетбеговић, уз подршку Муслиманског братства, СДА и радикалних исламиста, наметнути увјерење младим фанатизованим муслиманима у БиХ да Ислам на Балкану не треба бити вјерски центар, већ центар политичке моћи и да се као политичка моћ и исламска држава треба прелити по читавој Европи.

       Може, наравно мирним или насилним акцијама.

       Ширење милитантног исламизма, са локација какве су Авганистан, Ирак, Сирија и Саудијска Арабија, у друге дјелове света какав је Балкан – није било случајно.

       Оно је дио комплексног пројекта, доброг организовања и издашног финансирања са НАТО Запада, како би своје геополитичке и финансијске интересе освајали и оружијем екстремне идеологије исламизма и фанатизмом џихада.

       У погледу Балкана, само Американци, Британци и Французи су у Босни између 1992. и 1998. потрошили неколико милијарди америчких долара на различите исламистичке организације и њихове активности.

       Свакако је за ширење милитантног Ислама била и важна обука нарастајућег броја локалних исламских хоџа са Балкана који су вјешто усмјерени и расути широм блискоисточних универзитетских центара и медреса у којим се проповедају најекстремније интерпретације ислама.

       Сви лидери балканских милитантних исламистичких покрета – међу којима су и такви појединци као Нусрет Имамовић,  хфз. Мухамед Порча, Неџад Балкан, Билал Боснић, Незим Халиловић-Мудерис, Мирсад Омеровић или косовски имами: Идриз Биљбани, Зекерија Ћазими и Љуљзим Кабаши, који су и хапшени због регрутовања младих џихадиста за сиријски и ирачки џихад – прошли су школовање у земљама Блиског Истока, гдје су учили идеологију милитантног исламизма и остварили везе са многим припадницима покрета глобалног џихада.

       Ипак, вјероватно најважнији елемент битан за појаву милитантног исламистичког покрета, јесте постојање бар једне самоникле екстремистичке групе, политичке странке и идеологије, која би пригрлила и усвојила иста идеолошка правила фанатика са Блиског истока, да би их кроз дугу владавину наметнула друштву у цјелини, непримјетно га трујући и одвајајући од Европске цивилизације и идентитета.

       Западне, НАТО-земље су подржале овај процес јер су видјеле, на његовој површини, спремност муслимана на Балкану и у Босни, прије свега, да се свакодневно, у реалном животу конфронтирају са комшијама Србима,  шаљући тиме поруку о властитој спремности за сукобе и са Руским интересом на Балкану те добродошлим америчко-британским покровитељством и лажном заштитом.

       Негдје током овог процеса, суочили смо се на примјеру Босне и Бошњака, да кад се ови елементи међусобно измјешају – резултат буде прави геополитички-обавештајни и безбједносни дебакл, који се јасно открио из прегледа низа босанских веза и директног учешћа у организовању и извршењу напада на куле Свјетског трговинског центра, и оног из 1993. те посебно оног из 2001. године.

       Исламистичке штеточине, под командом Алије и СДА, са Младим муслиманима, гурнули су Бошњаке у хаос и неизвјесност, па користећи моћ народне већине унутар власти наметали идеје и погледе на заједницу, на идентитет и историју, по узору на османску Турску или вехабијску Саудијску Арабију.

       Зато Срби и Хрвати јавно поручују да не желе бити дио друштва и неорганизоване државе која гуши њихова колективна и појединачна права.

       Кога, уопште, у таквом развоју прилика може изненадити, одлазак џихадиста из Босне, на украјинско ратиште?!

      Региструјте се на нашем Telegram каналу:  https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари