Галијашевић: Србија треба да Међународном суду правде тужи БиХ због кршења Дејтона

А РЕПУБЛИКА СРПСКА ТРЕБА ДА СЕ ОБРАТИ КОМИСИЈИ УН ЗА МЕЂУНАРОДНО ПРАВО

Међународни суд правде

* Хармоника и пјесма Додика у Предсједништву БиХ показују његову вољу и политичку намјеру да сачува мир у БиХ по сваку цијену. Из Сарајева одговарају да желе рат

* Офанзиву за њих воде Американци и Британци, а помажу им и Нијемци...  Они раде исто што и током посљедњих 26 година: руше уговор о миру, мијењају Дејтонски споразум, разарају Устав БиХ... Крајњи циљ је рушење Републике Српске

* Волфганг Шојбле, који је  најмаркантнија фигура њемачке политике у посљедњих 50 година, рекао је недавно да се Босна не смије подијелити по националним шавовима јер би настало исламско острво са великим конфликтним потенцијалом. Они одлично знају шта се дешава у муслиманском дијелу Федерације БиХ, а умјесто да ријеше проблем, желе да цијела БиХ буде исламско острво са великим конфликтним потенцијалом. То је страшна ситуација

______________________________________________________

       СТРУЧЊАК за исламски тероризам и безбедност Џевад Галијашевић рекао је ТВ Пинк да Србија као његова потписница треба да БиХ тужи Међународном суду правде због кршења Дејтонског мировног споразума.

       У истој емисији је додатно рекао:

       „За оне који провоцирају ратни сукоб, хармоника се не уклапа у те намјере. Хармоника и пјесма Додика показују његову вољу и политичку намјеру да сачува мир у БиХ по сваку цијену.

       Из Сарајева одговарају да желе рат, да су кренули у офанзиву.

       Офанзиву за њих воде Американци и Британци, а помажу им и Нијемци. Ако погледамо посљедњу конференцију коју је гост Кристијан Шмит организовао у свом родном Нојштату, на њој се обратио Волфганг Шојбле.

       Он је најмаркантнија фигура њемачке политике у посљедњих 50 година. Био је шеф кабинета Хелмута Кола. Водио је министарство за специјалне послове у вријеме распада Совјетског Савеза, Варшавског пакта и Југославије. Био је четири године министар унутрашњих послова и осам година министар финансија.

       Он је данас предсједник Бундестага а о Босни каже: не смију је подијелити по националним шавовима јер би направили исламско острво са великим конфликтним потенцијалом.

Волфганг Шојбле

       Они знају, одлично знају шта се дешава у муслиманском дијелу Федерације, а умјесто да ријеше проблем, желе да цијела БиХ буде исламско острво са великим конфликтним потенцијалом.

       То је страшна ситуација.

       Странка демократске акције преузима контролу над правосуђем у потпуности, смјењује главног тужиоца, преузима Високи судски и тужилачки савјет, у Уставном суду добија Албанца као партнера за спровођење политика. Не за тумачење Устава, него за писање нових правних норми које послије постају основ за разарање Устава.

       У овој ситуацији имамо муслиманско-хрватску Федерацију која нема легалну владу. Њен премијер је укључен у највећу корупцију тешку 10 милиона марака. Истовремено, директор Обавјештајне службе је на том положају са фалсификованим дипломама. И нико не говори о рушењу уставног поретка на овај начин и шта се дешава са БиХ када функционише на овај начин.

Опет Шојбле, руководио је немачким специјалним

операцијама у време распада СССР и Југославије

       Дакле, међународна заједница - ту мислим на Американце, Британце и дјелимично Нијемце - раде исто што и током посљедњих 26 година: руше уговор о миру, мијењају Дејтонски споразум, разарају Устав БиХ измишљеним институцијама и нелегалим , незаконитим областима које је за себе преузео високи представник.

       Крајњи циљ је рушење Републике Српске. У том смислу је значајан разговор председника Додика и предсједника Вучића.

       Ова ситуација је дошла до тачке када је немогуће враћати се назад - на исти начин спроводити политику насиља. Коначно је освјетљена цијела политичка сцена.

       Негодују и земље ЕУ, више од седам њих. Велике силе директно подржавају Републику Српску, сматрајући да проглашење закона од стране одлазећег високог представника и долазак новог који незаконито долази у земљу без одлуке СБ УН и који већ тиме крши Дејтонски споразум - да је то непримјерено и да се на овај начин не може радити. 

Џевад Галијашевић

       Али, ми још остајемо на терену политичке дебате и правне норме тумачимо политичким инструментаријем. Ми нашу политичку ситуацију објашњавамо покушајем да се заштитимо нормама Дејтонског споразума, не схватајући да ћемо прије или касније, а боље да смо раније урадили - да Република Српска изађе пред Комисију за међународно право УН.

       Она то може као чланица савезне државе, као уставни ентитет чланице и као зараћена страна која је потписала уговор. Истовремено, Србија треба да изађе пред Међународни суд правде и да тужи БиХ због кршења међународног уговора о миру!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари