Амфилохије Бечићу: Црна Гора не смије да буде, као досад, земља поражених и побједника

МИТРОПОЛИТ ЧЕСТИТАО АЛЕКСИ БЕЧИЋУ ИЗБОР ЗА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ

* „Очекујемо да Скупштина, као мјесто дијалога и договора, у наредном периоду, својим демократским одлукама, одигра и важну улогу у унапређењу вјерских слобода и очувању вјерског живота, што је већ деценијама било угрожено у нашој земљи

________________________________________________________________________

       АРХИЕПИСКОП цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије честитао је Алекси Бечићу на избору за председника Скупштине Црне Горе.

       У Митрополитовој честитки стоји:

       „Након вишедеценијског фактичког једнопартизма, неће Вам бити лако да управљате високим домом народног представништва и покушате да унаприједите парламентарни живот, који је основ сваке демократије. Но, будући да сте својим досадашњим дјеловањем успјели да истрајете на путу исцјелења погубних црногорских подјела, надамо се да ћете то постићи и у црногорској скупштини.

       Црна Гора није и не смије да буде, као до сада, земља поражених и побједника, „патриота“ и „издајника“ већ сигурна кућа за сваког њеног грађанина и за сваки идентитет од којег је изграђена.

       Очекујемо да Скупштина, као мјесто дијалога и договора, у наредном периоду, својим демократским одлукама, одигра и важну улогу у унапређењу вјерских слобода и очувању вјерског живота, што је већ деценијама било угрожено у нашој земљи, а свој врхунац достигло недавно управо одлукама тог дома, које су довеле до озбиљних друштвених проблема.

       Са наше стране, свјесни вишевјерске и вишенационалне различитости наше земље, остајемо посвећени сарадњи државе и Цркве, на обострану корист и напредак.“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари