Амфилохије: Повампирени прогонитељи Цркве доносе безбожне законе

„ТАКВИ СУ НАДАХНУТИ ДУХОМ УБИЦА СВЕТОГ АРХИЂАКОНА СТЕФАНА“

         МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије данас је у Топлој код Херцег Новог истакао да су се поново повампирили прогонитељи Цркве који доносе безбожне законе.    

         Митрополит је након литургије у Цркви Светог Спаса, служеној поводом славе Херцег Новог Светог архиђакона Стефана истакао да је овај светитељ, заштитник града, каменован и убијан, али да није осуђивао своје убице, већ се као Господ на крсту молио за своје непријатеље.

         "Тако то иде до данас, они који су Црква, који су изабраници Божији, они су гоњени и прогоњени кроз сву историју", нагласио је владика Амфилохије.

         О претварању Свете Софије у Цариграду у џамију, митрополит је рекао да је сами Бог показао да је учињена неправда тако што је човек који је први служио у њој доживио срчани удар.

         "То се наставља нажалост и код нас овдје у Црној Гори. Они који су надахнути духом убица архиђакона Стефана, они данас Цркву Божију, Цркву Христову, прогоне у Црној Гори, која је сва утемељена на хришћанској вери православној", навео је митрополит у беседи.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари