Ауто-литија подршке СПЦ у Црној Гори 23. августа – од Београда до манастира Куманице

УЧЕСНИЦИМА ЋЕ СЕ КОД МАНАСТИРА ОБРАТИТИ ЕПИСКОП МИЛЕШЕВСКИ АТАНАСИЈЕ  

* Председник Савеза Срба из Црне Горе Жељко ЧУРОВИЋ: „Доста је подела на овим просторима. Флоскула о Великој Србији нема никакве везе с нама, а уопште ни са Србима. Ми смо једнокрвна браћа... Дошло је време Његошеве Црне Горе и Црне Горе Марка Миљанова, а пролази време трговине националним и верским осећањима и зарад стварања атмосфере страха“

________________________________________________________________________

       АУТО-литија у знак подршке грађанима Црне Горе који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести 23. августа креће из Београда и ићи ће скоро до границе с Црном Гором, најављује Жељко Чуровић, предсједник Савеза Срба из Црне Горе са сједиштем у Београду.

       Грађани ће се окупити 23. августа у седам сати ујутру на паркингу испред београдског Центра "Сава", а до 13 часова би требало да стигну до манастира Куманица, који се налази скоро на самој граници између Србије и Црне Горе.

       Тамо ће се окупљенима обратити епископ милешевски Атанасије, по чијем се благослову литија и одржава, представници завичајних удружења, а организован је и културни програм, рекао је Чуровић за Спутњик.

       "Наш је циљ да припомогнемо и да дамо подршку заштити, не само Српске православне цркве, већ и заштити грађанских права у Црној Гори. Овог пута су угрожена грађанска права Срба, сутра могу бити угрожена права других народа или националних мањина. Ми стојимо у заштити онога што је људско", објашњава Чуровић.

       Од манифестација подршке Српској православној цркви, како каже Чуровић, нико не треба да се плаши.

       "Мислим да је доста подела на овим просторима. Та флоскула о Великој Србији нема никакве везе с нама, а уопште ни са Србима. Ми смо једнокрвна браћа, а то што је неко примио другу веру, не мора да значи да смо различити и да нам неко увек баца кост да нас завађа. Ми само хоћемо да упутимо једну јаку поруку свим грађанима Црне Горе, не само Србима. Наравно да нам је на души и срцу да се обратимо нашој браћи, рођацима, комшијама пријатељима Србима да изађу на изборе јер 30. августа јесте 'дан Д'. Ако остане као што је до сада, сутра ће бити угрожена нека друга групација у Црној Гори", каже Чуровић за Спутњик.

       Он због тога апелује на све да на предстојећим изборима гласају против режима, не само за српску опцију, како каже, већ да на власт дођу "нормални људи који ће пружити руку помирења, и међу Србима, и међу Црногорцима, и међу муслиманима, и међу Албанцима".

       "Дошло је време Његошеве Црне Горе и Црне Горе Марка Миљанова, а пролази време трговине националним и верским осећањима и зарад стварања атмосфере страха", закључио је Чуровић.    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари