Димовић: Бићемо достојни Његошевих речи „нека буде борба непрестана“

„БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ ЋЕ ДОЋИ У ЦРНУ ГОРУ ДА ЗАЈЕДНО ПРОСЛАВИМО ИЗБОРНУ ПОБЕДУ“

* Народу у Црној Гори уочи избора: „Поручио бих да добро размисли ко је тај ко отима светиње и врши репресију, ко брани јединство а ко уводи поделе и мржњу у друштву и не преостаје ми ништа друго него да на крају кажем: нека падне мало да освежи“

________________________________________________________________________

       ГОСТУЈУЋИ у „Интернет литији“ Радија Светигора адвокат и члан Београдског синдиката Феђа Димовић рекао је да је забрана уласка члановима тог реп састава у Црну Гору и даље на снази.

       Додао је да још увек немају црно на бело ни потврду колико ће та забрана трајати.

       Говорећи о прогону СПЦ  у Црној Гори и стању народа, Димовић је указао:

       „Ми се данас боримо за опстанак. Оно што се дешава кроз литије у Црној Гори и дуги низ година на Косову и Метохији то је заправо одбрана српског културног и националног идентитета и духовности која је пре свега окупљена око наше Цркве а мислим да су наши непријатељи свесни тога јер је Црква кроз векове окупљала наш народ и борила се да он опстане. Одатле тај удар на Цркву и мислим да је ово што се данас дешава у Црној Гори заправо „пробни балон“ за оно што би се евентуално применило на Косову и Метохији.

       - Мислим да се доста ради на томе да се Српски народ прикаже као народ који је спреман да служи и који је погнуо главу. Ми смо народ који воли слободу и који је правдољубив и мислим да ћемо бити достојни Његошевих речи: Нека буде борба непрестана“, нагласио је Димовић.

       На крају разговора је изразио наду да ће Београдски синдикат ипак ускоро опет доћи у Црну Гору да прослави заједно победу са својим народом:

       „Поручио бих народу да добро размисли ко је тај ко отима светиње и врши репресију, ко брани јединство а ко уводи поделе и мржњу у друштву и не преостаје ми ништа друго него да на крају кажем: нека падне мало да освежи.“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари