Јоаникије: Долазак Вучића на сахрану био би добар почетак блискијих односа Србије и Црне Горе

СИНОД СПЦ ПОСТАВИО ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА ЗА АДМИНИСТРАТОРА ЕПАРХИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

* „Пошто предсједник Србије Александар Вучић, од када је на тој високој дужности, није посјетио Црну Гору, мислим да би његов долазак на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нових, блискијих, него до сада, и бољих односа између Србије и Црне Горе, што је насушна потреба и жеља народа из обје земље“ – рекао је Јоаникије, подсетивши да је обичај да се на сахрану не зове

* У опраштању од митрополита Амфилохија главну улогу имаће патријарх Иринеј и архијереји СПЦ. Сигурно долази и Милорад Додик

__________________________________________________________________

       СВЕТИ Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, након упокојења митрополита Амфилохија, на својој данашњој телефонској сједници, за администратора Епархије црногорско-приморске поставио је Преосвећеног Епископа будимљанско-никшићког господина Јоаникија.

       Епископ Јоаникије рекао је да би долазак Александра Вучића на сахрану Митрополита Амфилохија био добар почетак блискијих односа Србије и Црне Горе.

       Он је у ексклузивном разговору за „Борбу“ казао и да са на сахрану не зове, јер је такав обичај, али да је дужан да каже свој став и да благонаклоно гледа на евентуални долазак Вучића у недељу у Подгорицу.

       „Пошто предсједник Србије Александар Вучић, од када је на тој високој дужности, није посјетио Црну Гору, мислим да би његов долазак на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нових, блискијих, него до сада, и бољих односа између Србије и Црне Горе, што је насушна потреба и жеља народа из обје земље.

       - Такав је обичај код нас да се на сахрану не зове. Јасно је да ће сахрана митрополита Амфилохија бити велики духовни и свенародни догађај, а од стране цркве биће сви радо виђени и достојно испоштовани који буду дошли да се опросте са њим и испрате у бољи свијет овог новог Божјег угодника“, рекао је владика Јоаникије.

       Он је рекао да је долазак на сахрану за сада најавио Милорад Додик.

       „Долазак на сахрану митрополита најавио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ и водећи политичар Републике Српске. Такође, на сахрану долази патријарх српски Иринеј, архијереји Српске православне цркве, а доћи ће ко буде могао из помјесних цркава, а сви знате да су доласци отежани због тешке ситуације са коронавирусом“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари