Кривокапић обећао помоћ државе у обнови Храма Светог Василија Острошког у Никшићу

ВЛАДИКА МЕТОДИЈЕ: ДРЖАВА ПРВИ ПУТ ЗА 30 ГОДИНА ПОКАЗУЈЕ ДА УВАЖАВА СПЦ

* Владика будимљанско-никшићки: Наша епархија нема намјеру да се бави политиком и да утиче нља политичке процесе. Надам се да ће Темељни уговор између Црне Горе и СПЦ бити потписан ускоро

______________________________________________________

       ПРЕДСЈЕДНИК  Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић посјетио је у епископској резиденцији у Никшићу новоизабраног епископа будимљанско-никшићког Методија.

       Како је саопштено на сајту Владе, премијер је новоизабраном епископу будимљанско-никшићком пожелио пуно успјеха у пастирској служби у повјереној му епархији, истакавши да ће Влада Црне Горе, како је и обећао у предизборној кампањи, помоћи у обнови Саборног Храма Светог Василија Острошког и платоа испред храма.

       “Владика Методије изразио је задовољство због чињенице да у посјети Епархији будимљанско-никшићкој и њему као новоизабраном епископу ове Епархије има предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића.

       „То је већ преседан када говоримо о односу СПЦ и власти у ЦГ, која у протеклих 30 година није показала да уважава нашу Цркву. Захвалан сам Вам због измјене Закона о слободи вјероисповјести, нисам био у прилици да то учиним раније и надам се да ће и Темељни уговор између Црне Горе и СПЦ бити потписан ускоро“, казао је владика Методије.

       Епископ будимљанско-никшићки саопштио је да је премијеру рекао да њихова епархија нема намјеру да се бави политиком, нити да утиче на политичке процесе.

       „Нама као цркви је важно да у Црној Гори сви народи, па и наши вјерници, уживају права и слободе која су гарантована и Уставом и Европским конвенцијама о људским правима. Врло сам задовољан што о томе готово идентично размишљате и Ви као премијер и што је опредјељење ове Владе управо промоција права и правде“ истакао је Епископ будимљанско-никшићки Методије”, стоји у саопштењу.

        https://mitropolija.com/2021/06/25/385519/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари