Курти забранио патријарху Порфирију да за Божић служи у својој Пећкој патријаршији

ОЧЕКУЈЕ ДА ТА КРАЈЊЕ ДИСКРИМИНАТОРСКА ОДЛУКА БУДЕ СТАВЉЕНА ВАН СНАГЕ

* Кабинет поглавара СПЦ: Патријарх не одустаје од намере да служи Свету литургију у првом и вековном седишту Српске православне цркве и манастиру чији је патријарх игуман

__________________________________________________________

       ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије са запрепашћењем је примио вест да су му власти у Приштини забраниле да допутује у Пећку патријаршију, пред велики празник Рођења Христовог, који прославља цeо хришћански свет, саопштено је из кабинета патријарха српског.

       Будући да је Пећка патријаршија прво и вековно седиште Српске православне цркве и манастир чији је патријарх игуман, патријарх Пофририје не одустаје од намере да служи Свету литургију у Пећкој патријаршији, истичу у кабинету Његове светости.

       Како кажу, патријарх Порфирије очекује да ова крајње дискриминаторска одлука буде стављена ван снаге и да се престане са гажењем људских права и верских слобода православних Срба који живе у покрајини, на земљи својих предака, где српски народ у континуитету живи најмање 1.500 година.

       - Патријарх Порфирије се моли Богу за мир и добру вољу међу свим људима, а посебно се моли да завлада мир међу Србима и Албанцима на Косову и Метохији, где вековима живе заједно - поручили су из кабинета патријарха српског.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари