Митрополија: „Амфилохијева плућа обављају нормално своју функцију»

АРХИЕПИСКОП ЦЕТИЊСКИ И МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ НИЈЕ ПРИКЉУЧЕН НА РЕСПИРАТОР

* Скенер плућа и плућних артерија показао да нема тромбозе, а бронхоскопски налаз - да су дисајни путеви чисти. Налаз на срцу је такође добар

____________________________________________________________________

        ПРИЛИКОМ јутрошњег контролног прегледа Митрополита Амфилохија примијећено је да мало отежаније дише уз бол у грудном кошу.

       Одмах су урађене све анализе. Такође и скенер плућне артерије и скенер плућа. Снимак је показао да је узрок отежаног дисања и бола појава ваздуха у средогруђу или пнеумомедиастинуму, који се често јавља у ситуацијама у којима пацијент има осјетљива плућа због дужине трајања упалног процеса и који су на кисеоничкој терапији дужи период, а готово је неизбјежан када се ради о старијим пацијентима.

       Митрополит није прикључен на респиратор и користи и даље мод неинвазивне вентилације, што значи да плућа обављају нормално своју функцију.

       Скенер плућа и плућних артерија је показао да нема тромбозе, а бронхоскопски налаз - да су дисајни путеви чисти. Налаз на срцу је такође добар.

       И у наредном периоду, као и до сада - уредно ћемо и детаљно извјештавати о свим промјенама у вези са здравственим стањем Митрополита Амфилохија, који се од 6. октобра налази на болничком лијечењу од болести узроковане коронавирусом.

       Молимо се Господу нашем Исусу Христу, љекару душа и тијела наших, да и Високопреосвећеном Митрополиту Амфилохију и свим болнима подари брз опоравак.

       https://mitropolija.com/2020/10/29/skener-pluca-mitropota-amfilohija-pok...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари