Митрополит Амфилохије у Храму Христовог Васкрсења разговарао са амбасадорком САД

СА ЏУДИ РАЈЗИНГ РАЈНКЕ ПРВО ЈЕ ОБИШАО ПОДГОРИЧКУ САБОРНУ ЦРКВУ

* Посебна пажња у разговору била посвећена питању Предлога закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница у Црној Гори. Сложили се да се о тако важним друштвеним питањима као што је право на слободу вјероисповијести или увјерења мора водити најшири јавни, стални и институционални дијалог уз пуно међусобно поштовање, сарадњу и толеранцију државе и свих субјеката вјерске слободе

_________________________________________________________________________

        ЊЕГОВО Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин др Амфилохије сусрео се у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици са Њеном Екселенцијом амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори госпођом Џуди Рајзинг Рајнке.

        Послије обиласка Саборног храма Христовог Васкрсења, Митрополит је, поздрављајући амбасадорку и њене сараднице, указао на вишевјековну и богату хришћанску историју и културу на просторима на којим се данас налази Црна Гора.

        У даљем току срдачног разговора, високи саговорници су размијенили мишљења о бројним питањима у погледу начина остваривања и заштите права на слободу вјероисповијести или увјерења, изазова који постоје у односима између Цркве и државе, проблема у погледу немогућности остваривања права на реституцију имовине која је од Цркве и других вјерских заједница одузета за вријеме комунистичког режима послије Другог свјетског рата.

        Посебна пажња је посвећена питању Предлога закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница у Црној Гори.

        На крају састанка, закључено је да се о тако важним друштвеним питањима као што је право на слободу вјероисповијести или увјерења мора водити најшири јавни, стални и институционални дијалог уз пуно међусобно поштовање, сарадњу и толеранцију државе и свих субјеката вјерске слободе.

        https://mitropolija.com/2019/11/05/mitropolita-amfilohije-razgovarao-sa-ambasadorkom-sad-u-crnoj-gori-dzudi-rajzing-rajnke/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари