Митрополија: Амфилохије се успешно опоравља – његово стање је боље него дан раније

РУСКИ МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН СЕ МОЛИ ДА „УСТАНЕ У СЛАВУ СТОЛИЦЕ СВ. ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ“

        БОРБА против коронавируса захтева стрпљење и истрајност. То се показује и у случају Митрополита Амфилохија који се од 6. октобра налази на болничком лечењу од болести узроковане коронавирусом – саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

       Навела је да лекарски тим који се брине о опоравку Митрополита Амфилохија има „охрабрујуће информације“:

       „Сви параметри запаљења су и данас у паду, па је оцјена да је Митрополитово опште здравствено стање данас боље него јуче. Дакле, опоравак тече по плану. Митрополит Амфилохије је и даље под сталним љекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак“.

     

Митрополит Иларион (Алфејев)

       Митрополија је објавила и да је други јерарх Руске православне цркве – митрполит Волоколамски Иларион – упутио митрополиту Амфилофију ову поруку „са братском љубављу у Господу“: 

       „Драги Владико! Са дубоким саосећањем сам сазнао за болест која вас је задесила.

       Узносим Господу Исусу Христу, лекару душе и тела, топле молитве да ниспошље Вашем високопреосвештенству скоро оздрављење, како бисте Ви, уставши са болесничке постеље, са душевном бодрошћу и у пуној физичкој снази, наставили своје архипастирско служење, на радост Ваше благочестиве пастве и у славу столице Светог Петра Цетињског“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари