Патријарх Иринеј примио представнике Покрета за одбрану Косова и Метохије

НАГЛАСИО ДА СВИ ЧИНИОЦИ ТРЕБА ДА БУДУ УЈЕДИЊЕНИ У ОДБРАНИ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА

        ПАТРИЈАРХ Иринеј примио је 7. августа 2020. године у Патријаршији у Београду представнике Покрета за одбрану Косова и Метохије.    

       Представници Покрета за одбрану Косова и Метохије представили су Патријарху програм деловања и активности у циљу очувања јужне српске покрајине Косова и Метохије у саставу Републике Србије.

       Зхвалили су Патријарху српском на одлучном ставу Српске православне Цркве по питању свих проблема који се тичу како довођења у питање статуса ове јужне српске Покрајине, тако и по питању опстанка српског православног народа и његових светиња у Покрајини.

       Патријарх је представницима Покрета поручио да се мора водити рачуна да сви друштвени и политички чиниоци буду уједињени и јединствени када је реч о одбрани српских националних интереса.

       Пријему су присуствовали генерал Божидар Делић; професор др Слободан Самарџић; професор др Богољуб Шијаковић; професор др Александар Липковски; професор др Слободан Антонић; професор др Часлав Копривица; професор др Милош Ковић и ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари