Перовић: Црква је оставила политичаре да сами воде предизборну кампању

СЛИКА НА КОЈОЈ САМ СА МИОДРАГОМ ПЕРОВИЋЕМ И ДРИТАНОМ АБАЗОВИЋЕМ НАСТАЛА ЈЕ ПРОЉЕТОС“

Ову фотографију покушавају да злоупотребе

* „Изгледа да шпијунске службе не остављају на миру Цркву ни у овом времену, него слике из прошлости приказују као јучерашње

_____________________________________________________________

         ПРОТОЈЕРЕЈ-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, казао је да је слика, објављена на једном порталу и друштвеним мрежама, на којој је он са професором Миодрагом Перовићем и лидером УРА-е Дританом Абазовићем, настала прољетос, а не јуче како је то приказано.

         У изјави достављеној “Вијестима” о. Гојко Перовић је рекао да увијек радо разговара са свима, а да се његов посљедњи сусрет са политичарима десио у згради Владе Црне Горе.

         Ректор Цетињске богословије казао је да је Црква оставила политичаре да сами воде предизборну кампању.

         “Још од античких времена, па све до данас, трг једнога града и подне бијелога дана легитиман су и пожељан простор да се људи сретну и разговарају. Како пријатељи и истомишљеници, тако и они који у међусобним различитостима граде суживот. Срећан сам што живим у земљи гдје човјек има прилику да се сретне и поразговара са паметним и образованим људима.

         - Као грађанин и као свештеник, не само да имам право, него и обавезу да разговарам јавно (да ме сви виде) и са вјерницима и са онима који то нијесу. Међутим, нијесам срећан што живим у времену кад се новинарством зове продуковање лажи и ухођење људи.

         - Јуче је друштвеним мрежама кружила слика мог сусрета са г. Абазовићем и проф. Перовићем, пласирана од квази-новинара тако, као да је ријеч о мом учешћу у нечијој предизборној кампањи. Наш усликани сусрет, који сматрам чашћу и привилегијом, десио се прољетос, на очиглед свих, а избори тада нијесу били тема ни нама ни друштвеној јавности. Тако да то о чему смо причали – сами Бог зна!

         - Црква је оставила политичаре да сами воде предизборну кампању, пошто њој то свакако не припада, али изгледа да шпијунске службе не остављају на миру Цркву ни у овом времену, него слике из прошлости приказују као јучерашње.

         Што се овога попа тиче, увијек радо разговарам са свима. Ето рецимо, мој посљедњи сусрет са политичарима десио се у згради Владе ЦГ са представницима актуелне власти када смо по ко зна који пут констатовали да ова владајућа гарнитура не разумије положај Цркве у држави, нити жели да гради секуларно друштво – узалуд загарантовано Уставом и међународним стандардима и препорукама”, рекао је протојереј-ставрофор Гојко Перовић за “Вијести”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари