Порфирије Кривокапићу: Ваш предлог Темељног уговора упутили смо стручној комисији

ПАТРИЈАРХ НАГЛАСИО ДА СПЦ ЖЕЛИ ДА УВАЖИ И ЗАШТИТИ ИНТЕРЕСЕ „ОБЕ СТРАНЕ“

* У писму које је упутио председнику Владе Црне Горе потенцирао: „Поготово зато што у конкретном случају, обе стране заправо у већини чини исти верујући народ»

______________________________________________________

       ЊЕГОВА Светост Патријарх српски г. Порфирије упутио је 11. августа 2021. године писмо премијеру Црне Горе г. Здравку Кривокапићу које се односи на Темељни уговор између Српске Православне Цркве и државе Црне Горе.

       У писму се између осталог наводи:

       „Као и у било ком другом послу, и у овом желимо да на исти начин сагледамо, уважимо и заштитимо интересе обе стране, поготово што у конкретном случају, обе стране заправо у већини чини исти верујући народ.

       Као меру пуне одговорности, Ваше предлоге смо упутили одређеној стручној комисији која треба да утврди у чему је њихов квалитативни допринос у односу на већ утврђен, у потпуности услагашен и од Вас прихваћен текст који смо намеравали да потпишемо 27. маја текуће године у Патријаршијском двору у Београду”.

       „Чланови стручне комисије ће по окончању сезоне годишњих одмора, своју анализу доставити Светом Архијерејском Синоду, који ће Вас потом обавестити о ставу Српске Патријаршије по овом важном питању”, истакaо је патријарх Порфирије у писму премијеру Кривокапићу.

       http://www.spc.rs/sr/patrijarh_uputio_pismo_premijeru_crne_gore

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари