Са капије Цетињског манастира насилно однет крст којег нису дирали ни окупатори

АКО ПОЧИНИЛАЦ ВРАТИ КРСТ – МЦП ЋЕ ПОВУЋИ ПРИЈАВУ КОЈУ ЈЕ ПОДНЕЛА ПОЛИЦИЈИ

* Митрополија навела да тешко може да рачуна на савјест онога ко је овако нешто урадио, али га је јавно позвала, "ако је у њему остало и трунке чојства, да крст остави пред обезглављеном капијом"

* Посебно је указала: „Ово недело има свог непосредног извршиоца, али има и десетине и стотине инспиратора, који упорно Цркву лажно оптужују за све друштвене проблеме и представљају је као непријатеља Црне Горе, што је огавна и бестидна лаж

______________________________________________________

       КРСТ на капији Цетињског манастира је поломљен и однет, саопштила је Митрополија црногорско-приморска која је скрнављене пријавила полицији од које очекује да брзо пронађе починиоца.

       Митрополија је навела да тешко може да рачуна на савест онога ко је овако нешто урадио, али га је јавно позвала, "ако је у њему остало и трунке чојства, да крст остави пред обезглављеном капијом".

       "Може и по ноћи, кад нико не гледа, како га је и уклонио", напоменули су у саопштењу.

       Иако, по заповести Господњој, праштају почињено недело, из Митрополије су додали да као грађани не могу дозволити да се овакве ствари понављају, па су полицији пријавили догађај, уз очекивање да ће брзо пронаћи починиоца.     

       "Уколико крст врати, повући ћемо пријаву, јер нам збиља није циљ његово кажњавање, а враћање би био знак покајања", додали су у саопштењу.

       Из Митрополије су појаснили да је капија ту од времена митрополита Гаврила Дожића и да је у својих стотињак година прегурала окупацију Другог светског рата, деценије режима ненаклоњеног Цркви, као и деведесете године прошлог века у којима је око манастира више пута било насилних инцидената.

       "Ово недело има свог непосредног извршиоца, али има и десетине и стотине инспиратора, који упорно Цркву лажно оптужују за све друштвене проблеме и представљају је као непријатеља Црне Горе, што је огавна и бестидна лаж. Стога захтевамо од свих који инспиришу оваква недела антицрквеном кампањом да прекину сопствени говор мржње и да престану да обмањују јавност о нашој Цркви", поручили су из Митрополије.

       Уверени да и остали јавни делатници и друштвени чиниоци препознају колико је опасно континуирано таргетирање Православне Цркве у црногорском јавном простору, од њих у Митрополији очекују да реагују на ту чињеницу једнако одлучно и снажно, као што то чине у неким другим случајевима.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари