СПЦ очекује да конституенти нове црногорске власти поштују црквену реалност

ЕИСКОПСКИ САВЕТ СПЦ У ЦГ РАЧУНА НА ЦИВИЛИЗОВАНИ ОДНОС ДРЖАВЕ ПРЕМА ЦРКВИ

       НА Цетињу је одржан састанак Епископског савета Српске Православне Цркве у Црној Гори и правног експертског тима наше Цркве, у вези неопходности регулисања цивилизованог односа државе према Цркви, а поводом најновијих друштвено-политичких промена у Црној Гори.

       Нарочито је разматрано питање уклањања штетног дејства, по живот Цркве и црногорски правни систем, изазваног усвајањем дискриминаторног и неуставног Закона о слободи вероисповести.

       Констатовано је да су претходних дана изнете различите политичке иницијативе и предлози за регулисање ових питања, све редом легитимне и правно образложене, да су истовремено и добронамерне, али да је Црква, у овом тренутку опредељена за што скорије и ефикасније затварање овог правног питања у нашој држави.

       С тим у вези, изражена су очекивања да ће конституенти нове црногорске власти усвојити законски текст заснован на поштовању слободе вероисповести, црквене стварности, црногорског Устава и важећих закона из области које се тичу живота и рада традиционалних цркава и вјерских заједница у Црној Гори, али и важећих међународних стандарда.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари