Владика Јоаникије „ушао у самоизолацију“, али нема никакве симптоме вируса корона

„УШАО САМ У МОЈУ ЦРНУ ГОРУ“ – ПОРУЧИО ОНИМА КОЈИ СУ ОБЈАВИЛИ ДА ЈЕ УШАО У „НАШУ ЗЕМЉУ“

        ПОСЛИЈЕ објаве медија да је Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије од 16. марта 2020. г. у самоизолацији, Владика је потврдио да се у новонасталој ситуацији придржава превентивних медицинских упутстава, да се добро осјећа и да нема никаквих симптома корона вируса.

        ”Поштујићи речена упутства појачаћу молитву за оздрављење свих обољелих, рекао је владика. – Користим прилику да позовем све вјерне да поштују савјете својих љекара и да се и овом приликом ослоне на Божије милосрђе и Свете тајне Христове које су извор здравља и вјечног живота. Треба нам доста разборитости али без узнемирености и панике.

        - Нека и ово искушење буде изазов да покажемо љубав једни према другима да би Господ примио наше молитве и брзо одагнао од нас сваку болест дарујући нам здравље, међусобни мир и братско разумијевање.

        Епископ каже да је неумјесно писање појединих црногорских медија како је ”Јоаникије ушао у нашу земљу” и каже ”ја сам ушао у своју земљу, у моју Црну Гору и у моју од Бога повјерену ми Епархију”.

        звор: Епархија будимљанско-никшићка)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари