За 4. септембар одложено суђење владици Јоаникију и осморици никшићких свештеника

У СУДУ СЕ ПОЈАВИО И МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ АМФИЛОХИЈЕ

У ОСНОВНОМ суду у Никшићу одложено је рочиште главног претреса у поступку против Епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осморице свештеника, окривљених за кршење здравствених мера о спречавању ширења заразних болести због литије, која је на празник Светог Василија Острошког, 12. маја, одржана у Никшићу.

        Судија Игор Ђуричковић је одлуку донео на захтев адвоката одбране Сава Костића, једног од бранилаца Преосвећеног Епископа Јоаникија и четворице свештеника, да се суђење одложи због епидемиолошке ситуације.

        Наредно рочиште главног претреса заказано је за 4. септембар у 9 часова.

        Са владиком Јоникијем данас је у судницу ушао и Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

        Испред Основног суда, у знак подршке владици и свештенству, сабрао се велики број свештеника и народа.

        Прво рочиште главног претреса, које је било заказано за 19. јун, одложено је јер се свештеник Слободан Јокић налазио на болничком лечењу због здравствених проблема.

        Преосвећеном Епископу Јоаникију, протојереју-ставрофору Слободану Јокићу, архијерејском намеснику никшићком, и свештеницима: Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу на терет се ставља кривично дело `непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести` за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину.

         https://mitropolija.com/2020/07/16/nastavljeno-sudjenje-vladici-joanikiju-i-niksickim-svestenicima/

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари