Већински српске општине Црне Горе прогласиле Дан жалости за Амфилохијем

ТО СУ ВЕЋ УЧИНИЛИ БУДВА, ХЕРЦЕГ НОВИ, БЕРАНЕ, ТИВАТ И ПЛУЖИНЕ

* Председник општине Тиват Жељко КОМНЕНОВИЋ: Митрополит је био врховни ауторитет, молитвеник пред Господом, учитељ, духовник, стуб православља и православних вјерника у Црној Гори

      _____________________________________________________________

       НЕЋЕ Монтенегро Мила Ђукановића, али хоће већински српске општине Црне Горе!

       Дан жалости због упокојења митрополита Амфилохија прогласиле су локалне самоуправе у Будви, Херцег Новом и Беранама.

       Убрзо потом, то су учиниле и општине Тиват и Плужине.

       У свима ће то бити недеља 1. новембра.

       Председник општине Тиват Жељко Комненовић у одлуци о проглашењу дана жалости навео је да ће тај дан заставе на згради општине Тиват, јавних институција и предузећа, као и на просторијама месних заједница, бити спуштене на пола копља.

       Локални јавни сервис, Радио Тиват, програм ће прилагодити околностима Дана жалости, а у недељу је забрањено и емитовање музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима у Тивту.

       Комненовић је поводом смрти митрополита Амфилохија упутио телеграм саучешћа Митрополији црногорско-приморској, монаштву, свештенству и свим вјерницима Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве у Црној Гори:

       „Са дубоким жаљењем примили смо вијест о упокојењу митрополита који је био врховни ауторитет, молитвеник пред Господом, учитељ, духовник, стуб православља и православних вјерника у Црној Гори. Жалимо за њим као човјеком и владиком, у нади да ће сво добро које је за живота чинио, остати као путоказ и примјер", навео је Комненовић у телеграму саучешћа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари