Ђоковић без финала у Дохи

У ПОЛУФИНАЛУ ИЗГУБИО ОД ШПАНЦА РОБЕРТА БАУТИСЕ-АГУТА - 6:3, 6:7 (6), 4:6

       НОВАК Ђоковић није се пласирао у финале турнира у Дохи, пошто је вечерас у полуфиналу изгубио од Шпанца Роберта Баутисту-Агута у три сета, 6:3, 6:7 (6), 4:6.

       Баутиста-Агут је до друге победе у њиховом деветом дуелу дошао после два сата и 35 минута.

       Ђоковић је на високом нивоу играо током целог меча, али није успео да се домогне финала. Већ на самом почетку првог сета дошао је до брејка, а стечену предност је без икаквих проблема сачувао до краја сета за вођство од 1:0.

        Почетак другог сета донео је доста неизвесности, Баутиста-Агут први је дошао до две брејк лопти, али их није искористио, да би Ђоковић у седмом гему одузео сервис ривалу.

        Први тенисер света у наредном гему није успео да потврди брејк, што је га је изнервирало, те је незадовољство испољио поломивши рекет.

        Шпанац је при резултату 5:4 на сервис Ђоковића имао сет лопту, али ју је српски тенисер спасао "ас" ударцем, да би потом изједначио на 5:5.

        Баутиста-Агут је без већих проблема дошао до вођства од 6:5, а потом је поново имао две сет лопте на сервис Ђоковића, али их опет није реализовао.

        Други сет решен је у тај-брејку, а поново је први сет лопте имао Шпанац, међутим, Ђоковић је успео да узврати мини-брејк и то при резултату 6:5.

        Ђоковић ипак није успео да дође до меч лопте, Шпанац је то искористио и тај период игре добио са 8:6.

        Почетак трећег сета припао је Шпанцу који је одмах дошао до брејка, а Ђоковић до краја није успео да дође до брејк лопте, па се тако Баутиста-Агут домогао финала.

          „Покушаћу да опет освојим

                  Аустралијем опен“

         СВОЈ наступ у Дохи Новак је оценио речима:

         - Један од најтежих пораза у животу – истакао је Србин али та реченица се није односила на неуспех против Баутисте него на изгубљен меч у полуфиналу дубла у коме са братом Марком није искористио три меч лопте за пласман у финале.

         Њих двојица су испустили три меч лопте против Белгијанца Гофана и Француза Ербера. Ривали су славили са 6:1, 3:6, 15:13.

         Пораз у Дохи од Баутисте-Агута, поготово због околности у којима се догодио, нема разлога да забрине Ђоковића. Баш тако је и он одговорио на питање са каквим циљем путује на Аустралијски опен.

         - Да освојим трофеј. У Доху сам дошао како бих се кроз што више мечева припремио за Мелбурн и то сам постигао. Са те стране сам веома задовољан, мада наравно нисам данашњим поразом.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари