„Бурановске бабушке“ позване на турнеје по Европи и Кини

ПОНУДЕ ИМ ВЕЋ СТИГЛЕ ИЗ ЕНГЛЕСКЕ, КИНЕ, БЕЛГИЈЕ,

ПОРТУГАЛИЈЕ И НИЗА ДРУГИХ ЗЕМАЉА

  • Желимо да видимо свет. Васпитале смо и децу и унуке. И праунуци су нам порасли, а још нам се и живи. До сада нигде нисмо биле, чак ни у Москви - рекла је једна од солисткиња групе Грања Бајсарова

        ДОБИТНИЦЕ „сребрне медаље“ такмичења за песму Евровизије 2012. године - представнице Русије на Евросонгу-2012 у Бакуу Бурановске бабушке - већ су добиле веома много понуда за гостовања у Енглеској, Кини, Белгији, Португалу и другим земљама.

        Оне засад наступају само по Русији и бившем СССР.

        „Тренутно реализујемо план гостовања који је био усаглашен пре Евровизије. Чекају нас Витебск - „Словенски базар“, Јурмала - „Нови талас“, Јарослављ - фестивал посвећен Дану светих Петра и Февроније, Тамањ - козачки фестивал. То је оно што сада тачно знамо да ће бити. На Запад за сада не можемо“ - рекла је приликом гостовања у Новосибирску администратор групе Марија Толстухина.

        Она је додала да су предлози за организовање наступа Бурановских бабушки већ стигли из Енглеске, Кине, Белгије, Португалије и низа других земаља. „Уколико се подударе наше могућности и жеље из света, отићи ћемо“ - рекла је она.

        Бабушке наглашавају да нису уморне од бројних гостовања и срећне су што им се указала могућност да пропутују светом.

        „Желимо да видимо свет. Отворио нам се пут у бели свет. Васпитале смо децу и унуке. И праунуци су нам порасли, а још нам се и живи. До сада нигде нисмо биле, чак ни у Москви“ - рекла је једна од солисткиња групе Грања Бајсарова, одговарајући на питање да ли су им досадили јавни наступи.

        Бабушке су испричале да је у њиховом родном Буранову, након што је група освојила високу позицију на песми Евровизије, на свим улицама расвета прорадила, да су изграђени нови водовод и гасовод, да све се изменило набоље.

        Учеснице ове симпатичне групе су пожелеле да власти по читвој Русији преиспитају однос према сеоским житељима и малим местима у целини.

        „Желела бих да већина људи са села види бели свет. Да и у другим селима и насељима буде добрих путева иводовода, а и гас да буде у свакој кући. Још смо донедавно у вучијама воду носиле, а сада имамо водовод. Веома бих желела да по читавој Русији буде као у нашем селу и да се село посматра из другог угла“ - каже чланица групе Алевтина Бегишова.

        Њихов последњи наступ био је на свечаностима поводом 119 година од оснивања Новосибирска.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари