Жута за животне одлуке, розе као седатив

МОДА И ФЕНГ ШУИ

     БЕЛА симболизује нове почетке и подстиче поверење, али код многих изазива нервозу и осећај нелагодности тако да треба бити опрезан с овом бојом

     Свако тежи да постигне успех. Било да верујете да је пут до њега ствар судбине или искључиво резултат упорности и рада, има пуно пречицa у виду приручника, семинара, предавања и радионица на ту тему. Можда у први мах повезивање источњачког знања о уређењу простора са одећом звучи помало сулудо, нека правила у избору боја могу да користе у постизању одређених циљева и као степеник више у постизању успешнијих резултата.

     Жута је боја интелекта, подстиче мозак да ради ‘’ 300 на сат ‘’ и повољно је носити је у тренуцима доношења важних одлука, али треба је избегавати ако сте уморни јер ова боја црпи енергију.

     Црвена је одличан избор када желите да се извучете из групе и акценат баците на себе, например приликом аудиције или презентације свог рада. Такође, ово је једна од боја која изазива најпозитивније реакције јер представља радост и раст.

     Наранџаста настаје комбинацијом ове две боје и фини је спој оптимизма и страсти. Не треба је носити онда када желите да се истакнете у мноштву већ када желите да унесете мир и склад међу људима којима сте окружени.

     Розе је седатив међу бојама па је треба носити у ситуацијама које су узавреле и када треба примирити саговорнике јер добро утиче на љутњу и остале негативне емоције. Ипак, погрешан је избор ако за циљ имате да оставите утисак храбре и одлучне особе.

     Плава је одличан избор за важне састанке јер она, као боја унутрашње мудрости и интроспекције, помаже при изражавању и изношењу ставова. Ипак, у данима када се осећате меланхолично и помало депресивно треба је обилазити у широком луку.

     Зелена подстиче људе да изађу из свакодневне колотечине, а поготово је препоручљива да је носе студенти и ђаци јер је повољна за учење и стицање нових знања. На ову боју треба заборавити ако осећате нервозу и велики немир.

     Браон представља конзервативизам, сигурност и стабилност те је одличан избор за одевну комбинацију када сте преплашени или се осећате несигурно, али и у ситуацијама када желите да придобијете поверење људи. Не препоручује се ако се спремате за вербални окршај са тврдоглавим људима, као ни кад имате осећај да вам јер сваки дан исти јер сте запели у рутину.

     Бела симболизује нове почетке и подстиче поверење, али код многих изазива нервозу и осећај нелагодности тако да треба бити опрезан с овом бојом. Одлична је ако желите себе приказати у светлу педантне и кооперативне особе, али није прави избор за остављање утиска опуштености.

     Црна слови за најелегантнију међу бојама с којом нема грешке јер представља дубину и снагу. Идеална је за ситуације када желите да наметнете сопствени ауторитет или да вас људи сматрају тајновитом, али није добра када други разматрају ваше праве циљеве и намере.

     Сива подстиче равнотежу и сигурност и идеална је за ситуације када измиче тло под ногама. Ипак, заборавите на њу ако желите да будете запажени.

     Златна, сребрна, бронзана и остале металне боје су одличне ако учествујете у неком уметничком пројекту јер подстичу креативност, али претерано осетљиве особе не би требало да их носе зато што истовремено подстичу на критике.

     М. Чановић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари