Абазовић: Постоји прича из Њемачке да Ђукановић није приоритет, а Мило - јесте приоритет

„А ШТО СЕ ТИЧЕ ОДНОСА СА СРБИЈОМ – КРЕНУЋЕМО ОД НУЛЕ...“

* Посланицима ДПС: „Вољу народа успјели смо да остваримо у нерегуларним условима, на изборима које сте ви орагнизовали, у датуму који сте ви одредили и условима које сте ви поставили. Што говори о великом бродолому који је ваша партија доживјела и ово је задњи пут да ће овај број ваших посланика бити у овом парламенту"

* „Ми владу преузимамо са 600 милиона недостајућих средстава за 2021. годину... Са четири милијарде евра дуга нам остављате земљу и причате да није спржена, док се ваши функционери бахате у вилама од неколико десетина милиона евра

* „Ви сте 30 година радили све да опљачкате ову Црну Гору да подијелите Црну Гору, да посвађате Црну Гору... Мене не занима 1918. него 2024-а. Ово је заједничка држава. Ви хоћете приватну, не може. Не требају нам Ловћенске него буџетске страже!“

____________________________________________________________

       ПОТПРЕДСЕДНИК прве неђукановићевске владе Црне Горе  за безмало три деценије – лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић – одржао је миловцима уочи пресудног скупштинског гласања лекцију какву са стране којој он припада никада нико није.

       Прво им је рекао да ће Црне Горе добити прву демократска Влада у својој историји и прву која представља вољу народа.

       „Не заборавите да смо вољу народа успјели да остваримо већински у нерегуларним условима на изборима које сте ви орагнизовали, у датуму који сте ви одредили и условима које сте ви поставили. Што говори о великом бродолому који је ваша партија доживјела и ово је задњи пут да ће овај број посланика вашег посланичког клуба бити у овом парламенту", рекао је Абазовић обраћајући се посланицима ДПС-а.

       Па наставио: „Поштовани грађани Црне Горе, ми владу преузимамо са 600 милиона недостајућих средстава за 2021. годину и са 4 милијарде евра дуга“.

       Па се поново окренуо депеесовцима: „Са четири милијарде евра дуга нам остављате земљу и причате да није спржена, док се ваши функционери бахате у вилама од неколико десетина милиона евра. Још причате о једнонационалној влади. Како вас није срамота?!“.

       Ово је наишло на негодовање посланика опозиције, па је председник Скупштине упозорио Абазовића да бира речи.

       А он као да је пречуо: „Ако узимате по двије хиљаде евра мјесечно, узмите Устав и прочитајте га. Ми смо грађанска држава. Ко сте ви да бројите крвна зрнца некоме да ли су Црногорци или Срби? Ко сте ви да то радите? Ви сте 30 година радили све да опљачкате ову Црну Гору да подијелите Црну Гору, да посвађате Црну Гору. Ви настављате нас из опозиције да гурате у сукобе. Ви цртате мету људима. Ви из ДПС-а и криминални кланови, мени цртате мету. Мени, кад долазите мојој кући кад нисам тамо. А ја вам кажем: ево ме овдје. Макар је мене лако пронаћи“.

       Потом се обратио посланику ДПС-а Данијелу Живковићу:

       „Кад причаш о четницима, мораћеш да се осврнеш на своју околину. Зато што ја знам све што не треба о сваком човјеку. Па и о вама."

       Гледајући према посланичким клупама са миловцима, додао је:

       „Нико не смије да украде више ниједан евро из државног буџета, а да се због тога не сноси дисциплинске и сваке друге одговорности. То је идеја ове владе. Идеја је да владају поштени људи. Да не владају криминалци, да не владају људи из сјенке, да не владају људи који су оштетили буџет и за то добили дебелу награду. Што ви мислите? Да се завијете у црногорску заставу као Верица Мараш, да узмете десет хиљада евра мјесечно, а предузеће одведете у пропаст.

       - Не знам што је у вашим срцима. нити што је под вашим шеширом. Али једну ствар знам - да IQ 86 у просјеку растури ову земљу. Ви желите да се задржимо на 86, ми желимо да идемо даље, да будемо нормална држава. Можда не можемо да будемо као Луксембург, али треба да тежимо да сви не одемо у Луксембург. Или у САД.

       Посланике опозиције је упитао и ко су они да причају о заштити мањинских права, кад су депортовали људе:

       „Мене не занима 1918. него 2024-а. Ово је заједничка држава. Ви хоћете приватну, не можете. Не требају нам Ловћенске него буџетске страже. Људи који ће да чувају и природне ресурсе и државну касу...“.

       Постоји прича из Њемачке да није приоритет Мило Ђукановић. Јесте приоритет Мило Ђукановић.

       "Ви желите да нас гурате у сукобе, ми не желимо. Што се тиче односа са Србијом - кренућемо од нуле. Нова влада треба да гради нове односе. Ми не желимо свађалачку политику.

       Да ми уђемо у ваш вртлог ширења национализма - не пада нам на памет. Са свим државама у региону ми желимо да градимо најбољу могућу сарадњу. Наша дипломатија треба да буде државна и треба да одговара свему ономе што би било једна озбиљност државе која је мала, која има малу популацију, чији БДП значајно зависи од туризма, самим тим и од добрих односа и релација са свим државама. прво региона, а онда и цијелог свијета. Треба да градимо најбољу могућу сарадњу".

 

Категорије: 

Коментари