Бечићева партија позвала Дачића да иницира опозив декларације којом је Србија 2010. признала геноцид у Сребреници

НАГЛАСИЛА: „УКОЛИКО ТО НЕ УРАДИТЕ – ЈАСНО ЋЕТЕ СРБИЈИ И ЦРНОЈ ГОРИ ПОКАЗАТИ О ЧЕМУ СЕ РАДИ“

* „Позивамо господина Дачића да сада, када је дио коалиције која има апсолутну већину у Скупштини Србије укину Декларацију коју су 2010. усвојили а која прецизира осуду злочина 'на начин како је то формулисао Међународни суд правде у Хагу', што ће рећи - директно признавање геноцида. Ако ово што радите није само и искључиво притисак на нову црногорску власт и дестабилизацију Црне Горе у корист ДПС-а, изволите урадити предложено

* Још му поручила: „Сједите у Влади Косова, сједите у Скупштини Косова, ваши потпредсједници, министри и посланици стојећи слушају химну Косова и полажу заклетву на Устав Косова, а нама бисте мало да држите лекције. Да би се неком држале лекције, мора се имати моралног основа, а ви га немате

________________________________________________________

       ПАРТИЈА Демократска Црна Гора позвала је председника Скупштине Србије Ивицу Дачића да сада, када је дeо коалиције која има апсолутну већину у парламенту Србије, укину Декларацију из 2010, којом се директно признаје да се у Сребреници десио геноцид.

       „Наша испружена рука не значи подређен положај, послушништво, нити одсуство вида, слуха, памћења и здраве логике"

       У одговору Дачићу, који је јуче лидеру Демократа и предсједнику црногорског парламента поручио да је одговоран за политику и одлуке које изазивају поделе, Демократе наводе да они нису онај за њих пожељни партнер који ће "затегнути уже" кад је то потребно.

       „Али наша испружена рука не значи подређен положај, послушништво, нити одсуство вида, слуха, памћења и здраве логике, који нам казују следеће: сједите у Влади Косова, сједите у Скупштини Косова, ваши потпредсједници, министри и посланици стојећи слушају химну Косова и полажу заклетву на Устав Косова, а нама бисте мало да држите лекције. Да би се неком држале лекције, мора се имати моралног основа, а ви га немате. Да имате, држали бисте их Додику који је отворено признао геноцид у Сребреници", поручују Демократе.

       Питају Дачића и да ли је свестан да на штету људи из Србије и Црне Горе, јефитно и себично, "стално мутите и лажете да је било ко означио Србију и српски народ као геноцидан".

       „Захваљујући амандманима Демократа, у Резолуцији управо супротно пише: осуђују се покушаји приписивања одговорности или кривице српском, бошњачком, хрватском или било којем другом народу за геноцид, злочине против човјечности или друге злочине, јер одговорност може бити искључиво индивидуална, а ниједан народ не може бити означен као геноцидан или злочиначки. Та лаж је нешто што нисте смјели изјавити. Видите сад зашто та прича неће моћи, уважени господине Дачићу. И остали", наводе Демократе у реаговању.

       Сматрају да Дачића не занима истина, баш као што га, како кажу, не занима добробит народа у Србији и Црној Гори.

       „Јер ви желите за себе да отворите сва међународна врата, а нама да их затворите и да нас максимално успорите у процесу опоравка ове земље, како би се ваш стари, опробани и омиљени 'плесни партнер' вратио на власт у Црној Гори. Мало сте се овога пута преиграли. Све што сте до сада урадили, било је на штету братског народа Србије и Црне Горе. Сви ти покушаји вјештачког изазивања свађа и хушкања једних не друге има само један циљ: да на власт вратите ДПС са којим сте трговали и газдовали. Е, па то неће моћи. Налетјели сте на тврд орах који се не да сломити. Ако сте успјели да купите пола странака у Црној Гори, већ видите ова партија није на продају и неће бити ни послушник Ивице Дачића, као што никад није била послушник ваших пријатеља из Сплендида. Ова странка биће искључиво слуга народу Црне Горе и ником више", кажу Демократе.

       "Али, хајде да баталимо празну причу: овим путем позивамо господина Дачића да сада, када је дио коалиције која има апсолутну већину у Скупштини Србије укину Декларацију коју су 2010. усвојили а која прецизира осуду злочина 'на начин како је то формулисао Међународни суд правде у Хагу', што ће рећи - директно признавање геноцида. Ако ово што радите није само и искључиво притисак на нову црногорску власт и дестабилизацију Црне Горе у корист ДПС-а, изволите урадити предложено. Уколико не урадите, јасно сте људима Србије и Црне Горе објаснили о чему се ради", саопштиле су Демократе.

 

Категорије: 

Коментари