Чубриловић: Нећемо дозволити Бошњацима да изменама Дејтона остваре своје ратне циљеве

„ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ ЈЕ ДОВОЉНО ШИРОК ОКВИР ЗА НАПРЕДАК СВИХ У БиХ“

* „Протекла година била је изузетно тешка и изазовна, због пандемије вируса корона, али Српска може бити поносна на чињеницу да је њен здравствени систем издржао тај удар, те што је Влада својим брзим мерама успела да ублажи ударац на привреду и да сачува посао многим грађанима“

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић најавио је да ће 30 година Народне скупштине Српске следеће године бити обележено свечано и достојанствено, како и приличи тако важном јубилеју.

       Чубриловић је оценио да је протекла година била изузетно тешка и изазовна, због пандемије вируса корона, али да Српска може бити поносна на чињеницу да је њен здравствени систем издржао тај удар, те што је Влада својим брзим мерама успела да ублажи ударац на привреду и да сачува посао многим грађанима.

       Он је изразио увјерење да ће у Народној скупштини бити стабилна двотрећинска већина у случају да српски члан Предсједништва БиХ поново „покрене вето за заштиту виталног интереса Републике Српске“.

       Коментаришући обележавање 25 година од потписивања Дејтонског мировног споразума, он је напоменуо да никада сви народи нису били презадовољни дејтонским решењима, али да је сагласан да су у последње време захтеви за његову ревизију постали изузетно агресивни.

       "Инсистирањем на изменама Дејтона неки покушавају данас, 25 година након његовог потписивања, да остваре своје ратне циљеве, али то се неће догодити. Дејтонски споразум је довољно широк оквир за напредак ове земље и свих њених народа. Република Српска неће дозволити никакве измене Дејтона, а сигуран сам ни Србија, ни Хрватска, које су његови гаранти и потписници, а ни свет није униполаран као пре 25 година", рекао је Чубриловић.     


 

Категорије: 

Коментари