Чубриловић: Неки стручњаци предлажу да о повељама које оспорава Инцко одлучују - судови

ВИСОКОМ ПРЕДСТАВНИКУ БИЋЕ ОДГОВОРЕНО У ФОРМИ ПИСМА ИЛИ – СКУПШТИНСКИХ ЗАКЉУЧАКА

* Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Тумачење неких правника је да је једини начин да се повеље одузму - судским путем. За свако лице надлежни локални суд разматра могућност одузимања и доноси одлуку, овакву или онакву, а други начин не постоји. Видећемо какав ће став и одговор на писмо високог представника заузети Народна скупштина Републике Српске“

_______________________________________________________

       НАРОДНА скупштина Републике Српске ће 27. априла расправљати и о писму високог представника највишем законодавном телу Српске.   

       „Колегијум је одлучио да Народна скупштина заузме став о писму високог представника и утврди га у форми писма или закључака", појаснио је председник НС Недељко Чубриловић.

       Притом је истакао да не постоји ниједан правни документ којим би могло да се третира писмо високог представника Народној скупштини, те додао да је тумачење неких правника да је једини начин да се повеље одузму судским путем.

       "За свако лице надлежан локални суд разматра могућност одузимања и доноси одлуку, овакву или онакву, а други начин не постоји. Видећемо какав ће став и одговор на писмо високог представника заузети Народна скупштина Републике Српске", рекао је Чубриловић.

       Он је додао да је на дневни ред те седнице уврштено и упознавање Народне скупштине Републике Српске са унутарполитичким односима у БиХ.

       "Међу тачкама ће бити и избор председника Уставног суда Републике Српске, предлог закона о стицању статуса самосталног уметника и самосталног стручњака у култури, два нацрта закона, те неколико извештаја из 2020. године", прецизирао је Чубриловић.

 

Категорије: 

Коментари