Чубриловић: Руководство НС РС и шефови посланичких клубова изјасниће се о Инцковом писму

ОН ЗАТРАЖИО ДА НС РС АНУЛИРА ДОДЕЛУ ПОВЕЉА-ОДЛИКОВАЊА КАРАЏИЋУ, ПЛАВШИЋ И КРАЈИШНИКУ

       НЕДЕЉКО Чубриловић, председник Народне скупштине Републике Српске, саопштио је данас да ће се о писму високог представника у БиХ Валентина Инцка изјаснити руководство и шефови клубова посланика у актуелном сазиву у Народној скупштини Републике Српске којима је његово писмо упућено.

       Инцко у писму даје рок Чубриловићу да до краја априла ове године одузме повеље с одликовањима додељене, како наводи у писму, "осуђеним ратним злочинцима Радовану Караџићу, Биљани Плавшић и Момчилу Крајишнику чији су поступци током оружаног сукоба шокирали свијет и узроковали незамисливе људске патње".

       Кабинет председника Народне скупштине Републике Српске запримио је данас то писмо високог представника у БиХ, које је упућено председнику НС и клубовима посланика, а у коме се иницира враћање повеља.

       Повеље је 24. октобра 2016. године доделио Организациони одбор за обележавање 25 година рада Народне скупштине Републике Српске.

       "Ријеч је о повељама које су додијељене појединцима, институцијама и међунардним организацијама заслужним за рад Народне скупштине Републике Српске. Наведене повеље доделио Организациони одбор за обележавање 25. годишњице постојања и рада Народне скупштине Републике Српске, као ад хок тело, које су чинили сви дотадашњи председници Народне скупштине, руководство Деветог сазива Народне скупштине и шефови клубова посланика тог сазива", саопштено је из Народне скупштине РС.

 

Категорије: 

Коментари