Чубриловић: Врло је упитно да ли високи представник може да ствара обавезе Скупштини Српске

„ИНЦКО СЕ ПОВОДОМ ПОВЕЉА ОД ПРЕ ПЕТ ГОДИНА ОБРАТИО НА ПОГРЕШНУ АДРЕСУ“

* Председник Народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: „Зашто бих се плашио санкција, и то је за људе

_____________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да ће парламент у форми закључка одговорити на писмо високог представника Валентина Инцка којим је затражено поништавање повеља додељених одређеним лицима.

       „Ми смо уложили доста труда да адекватно уважимо то писмо, без обзира што мислимо да није упућено на праву адресу, да га размотримо из свих аспеката", рекао је Чубриловић.

       Он је објаснио да ће коначан одговор бити на Народној скупштини Републике Српске у форми закључка и да ће то бити став посланичких клубова који ће бити упућен високом представнику.

       „Мислим да су јавност и посланици превише времена и труда потрошили и да се превише значаја дало таквом писму. Мислим да ово није требало никоме, ни високом представнику, ни нама посланицима и руководству Народне скупштине", оценио је Чубриловић.

       Према његовим речима, од председника и шефова клубова посланика Инцко је тражио да се изјасне о нечему што је било пре пет година.

       „Врло је упитно да ли високи представник може Народној скупштини на тај начин да ствара обавезе и мислим да је Народна скупштина Републике Српске погрешна адреса за такво питање", навео је Чубриловић за БХТ.

       Он је истакао да се Народна скупштина никада није бавила темом додјеле повеља ни коме ће бити додељене, него је то било питање посебно формираног ад хок тијела за обeлежавање годишњице Народне скупштине Републике Српске.

       Одговарајући на питање за шта ће гласати и да ли треба да буду одузете повеље, Чубриловић је рекао да није битно шта мисли он, већ да је битан став Народне скупштине Републике Српске.

       Чубриловић је истакао да не види разлог да би могао бити санкционисан и зашто би председник Народне скупштине Републике Српске био одговорнији од свих осталих који учествују у креирању одлука и закључака.

       „Зашто бих се плашио санкција, и то је за људе", закључио је Чубриловић.

 

Категорије: 

Коментари