Додик: Најважније питање Србије је КиМ, али је Српска - најважније национално питање

НС РС О ДЕКЛАРАЦИЈИ О ЗАШТИТИ НАЦИОНАЛНИХ И ПОЛИТИЧКИХ ПРАВА И ЗАЈЕДНИЧКОЈ БУДУЋНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА

* Милорад ДОДИК: Са Дакларацијом смо сва национална питања подигли на виши оперативни ниво

________________________________________________________________

          ДОКУМЕНТ Декларације можемо да третирамо као историјски важан, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик на засједању Народне скупштине на којем се расправља о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа усвојеној на Свесрпском сабору.

          - Усвајање Декларације има за циљ да на већи оперативни ниво ставимо сва важна питања која се налазе у закључцима, укључујући државне и националне институте - истакао је Додик.

          Он се захвалио председнику Србије Александру Вучићу на истрајности да заједно се ради у доброј атмосфери.

          - Декларација је донесена у еуфорији одобравања, и зато је нама овде лако да је усвојимо без икаквих одлагања - истакао је Додик.

          Он је подсетио да они који су оспоравали Декларацију, било да су дeо српског народа или да су ван њега, нису имали никакву подршку.

          - Наставићемо да обележавамо дан настанка Републике Српске 9. јануар, а уводи се Дан државности Србије и Републике Српске Сретење 15. фебруара, и то је сасвим природно да заједнички славимо тај датум - поручио је Додик.

          Поновио је важност сарадње са Србијом.

           - Најважније питање Србије данас су Косово и Метохија, али најважније национално питање Србије је Република Српска, јер у њој живи највише Срба ван граница Србије - нагласио је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Коментари