Додик: Рекао сам Палмеру БиХ не функционише и да треба размишљати о мирном разлазу

ОБАВЕСТИО САМ ГА И ДА ЈЕ СРПСКА ПРОТИВ ДОЛАСКА НОВОГ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА

* Указао да је опозиција на посебној седници парламента изнела бројне лажи па је напустила, иако се ради о важним питањима. И да такви поступци најбоље говоре о - опозицији

__________________________________________________

       СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да се на посебној сједници Народне скупштине брани право Републике Српске да се високи представник бира у складу са Анексом 10 Дејтонског споразума који дефинише начин његовог избора тако да се с тиме сложе и то траже стране потписнице тог анекса, међу којима је и Српска.

       Додик је нагласио да се став Српске и њених институција у том погледу мора поштовати.

       Он је потврдио да је разговарао са специјалним представником Стејт департмaна за западни Балкан Метјуом Палмером о ситуацији у БиХ и да му је рекао да је Српска против доласка високог представника.

       - Рекао сам му и да БиХ не функционише и да треба да размишља о томе да се мирно разиђе. Рекао сам му да би то могла бити озбиљна алтернатива о којој треба размишљати - навео је Додик у завршној речи у Скупштини о оцјени рада високог представника, примени Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ (Дејтонског споразума) у периоду разговора о именовању новог високог представника.

       Он је захвалио свим учесницима у скупштинској расправи и додао да треба подржати предложене закључке у вези с овом тачком дневног реда.

       Додик је рекао да је опозиција Српске на данашњој посебној седници у парламенту изнела бројне лажи па је напустила, иако се ради о важним питањима.

       Он је додао да такви поступци најбоље говоре о опозицији.

       (Срна)

 

Категорије: 

Коментари