„Геноцид у Сребреници“ без већине у једном од кључних одбора Скупштине Црне Горе

ПРОТИВ ГЛАСАО И ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА ЗА ЉУДСКА ПРАВА И СЛООБОДЕ ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ

* Посланик Праве Црне Горе Марко Милачић упутио критику колегама из парламентарне већине чијим гласовима је текст резолуције и доспео на дневни ред, јер то, по њему, није требало да се догоди

______________________________________________________

       ОДБОР за људска права и слободе Скупштине Црне Горе није подржао предлог резолуције о геноциду у Сребреници.

       Председник Одбора Јован Вучуровић, који је гласао против документа и поновио да се у Сребреници није десио геноцид, позвао је Скупштину да не усвоји резолуцију када се наредне недеље буде изјашњавала о том предлогу.

       Он је оценио да једини начин који може довести до помирења јесте осуда свих злочина, а не само злочина у Сребреници.

       „Ми Срби се питамо шта је са осудом бројних других злочина", рекао је Вучуровић и додао да је предлог нове резолуције "за дневнополитичку употребу странака бившег режима, а усмерен против српског народа".

       Један од иницијатора предлога Ервин Ибрахимовић казао је да резолуција подразумева да Скупштина најоштрије осуди геноцид, забрани јавно негирање његовог постојања и 11. јул прогласи даном сећања на жртве у Сребреници.  

       Посланик Праве Црне Горе Марко Милачић је упутио критику колегама из парламентарне већине чијим гласовима је текст резолуције и доспео на дневни ред, јер то, по њему, није требало да се догоди.

       Милачић је након Ибрахимовићевог излагања рекао да су Уједињене нације највећи кривац за Сребреницу "јер су тамо направиле највећу могућу грешку".

 

Категорије: 

Коментари