Кривокапић поручио посланицима: Нећу поднијети оставку, можете ме само смијенити

ЛЕПОСАВИЋ: БИЛО БИ МИ ЛАКШЕ ДА ОД СУТРА НЕ БУДЕМ МИНИСТАР, АЛИ ЋЕ ВЛАДА ОПСТАТИ

* Здравко КРИВОКАПИЋ: У парламенту су присутни неморал и политичко лицемјерје, можда је дошло вријеме да Црна Гора бира најбољи пут

* Један од лидера Демократског фронта Милан КНЕЖЕВИЋ: „Откако сам прогледао и пробауљао, стално сам слушао да су Срби нешто криви као народ. Колико су нас убијали и уништавали - чудо да је на земљи један Србин жив. Крив сам ја зато што сам га (Кривокапића) предложио за мандатара. Споразум тројице могу да окаче мачку о реп јер по њему треба да пристанем да не будем Србин и признам УЧК творевину Косово

_________________________________________________________

       ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је да неће поднети оставку, већ је позвао посланике да иницирају његову смену.

       Кривокапић је то рекао новинарима у холу Скупштине након што је напустио заседање на коме се расправља о његовој иницијативи за смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића због изнесених ставова о Сребреници.

       Током изношења завршних речи о предлогу за разрешење Лепосавића, на шта су бурно реаговали посланици Демокартског фронта, Кривокапић је навео да су у парламенту присутни неморал и политичко лицемерје и да је можда дошло време да Црна Гора бира најбољи пут.

       Лепосавић је рекао је да би му било лакше да од сутра не буде министар и поручио да ће Влада опстати.

       Посланик и један од лидера владајућег Демократског фронта Милан Кнежевић у парламентарној расправи поручио је Кривокапићу да какав год био исход сутрашњег гласања о разрешењу министра Владимира Лепосавића, он више неће бити премијер.

       „Ако сутра будете са ДПС-ом смијенили Лепосавића - нисте премијер, а ако га не будете смијенили - нисте више премијер", рекао је Кнежевић.

       Казао је да од када је прогледао и пробауљао, стално је слушао да су "Срби нешто криви као народ".

Милан Кнежевић

       „Колико су нас убијали и уништавали чудо да је на земљи један Србин жив. Крив сам ја зато што сам га предложио за мандатара. Нека ми Бог и гласачи опросте што сам им рекао да нећемо издати идеолошке принципе. Споразум тројице могу да окаче мачку о реп јер по њему треба да пристанем да не будем Србин и признам УЧК творевину Косово", казао је Кнежевић.

       Рекао је и да његова Демократска народна партија није гласала за споразум Кивокапић-Бечић-Абазовић па стога могу да га, како је рекао "окаче мачку о реп".

       Према том споразуму, рекао је, да би он требало да се одрекне тога да буде Србин.

       Он је казао да у том споразуму не пише ни "Сребреница" па се Кривокапић позива на тај документ.

       Требало је, казао је, и данас када су играли Финска и Русија да навија за Финску.

       "Е, нећу...", изричит је био Кнежевић.

       "Ви сте, премијеру, понијели лопту кући, попели сте је на таван, и нико не може да је нађе. Сад се на фудбалском терену људи сударају главама, ударају о стативе, јер нико не зна која је тактика…", сликовито је говорио Кнежевић и додао:

       "Ја вас најдобронамјерније упозоравам, колико сутра заједно са свима нама људи који су вас подржали могу поћи да траже лопту. И кад је врате на терен, ви више нећете играти фудбал".

       Своје излагање Кнежевић завршио речима: "Слава Србији, слава Црној Гори, слава Русији".

 

Категорије: 

Коментари