Петковић: Скупштина Црне Горе гурнула прст у око Србима, како се не сетише Јасеновца и Јермена?!

ПОТПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ СРПСКЕ: ТО ЈЕ СРАЧУНАТО И НА РАЗБИЈАЊЕ СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У ЦРНОЈ ГОРИ             

* Милан ПЕТКОВИЋ изразио наду да ће резолуција још једном ујединити Србе, као што их је ујединио закон о наводној слободи вероисповести, поготово што се резолуцијом Срби желе означити на неки начин као геноцидни народ

____________________________________________________

       ПОТПРЕДСЕДНИК  Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је да је Резолуцијом  гурнут „прст у око“ Србима ради разбијања српског јединства које је створено у тој држави.

       Он је изразио наду да ће ова резолуција још једном ујединити Србе, као што их је ујединио и закон о наводним слободама вероисповести када су Србима покушали одузети њихове светиње, а овом резолуцијом се Срби желе означити на неки начин као геноцидни народ.

       Петковић је додао да му није јасно зашто се ова резолуција доноси у тренутку када се помислило да Црна Гора креће путем суживота, демократије и уважавања права народа, посебно Срба који тамо живе у великом броју.

       - Поставља се питање, ако је донесена резолуција о Сребреници, зашто није донесена резолуција о геноциду који се десио у Јасеновцу или над Јерменима или на неком другом светском стратишту, него само наводни геноцид у Сребреници - навео је Петковић.

       Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

       Резолуција, између осталог, подразумева да парламент осуди и признаје да се у Сребреници догодио геноцид и да је убијено више од 8.000 Бошњака.

       Текст резолуције предвидео је и да 11. јул буде проглашен Даном сећања на жртве Сребренице.

       (Срна)

 

 

Категорије: 

Коментари