Вучић: Западфни лидери ћуте кад их питам – какве везе има `хуманитарна катастрофа` са сецесијом?

„НЕВЕРОВАТНО ЈЕ ЛИЦЕМЕРЈЕ У СВЕТУ ПОВОДОМ ПАРАЛЕЛЕ ИЗМЕЂУ КОСОВА* И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“

* „Код западних званичника наступи мук када дођу људи из Републике Српске који поставе питање по ком принципу међународног јавног права је Албанцима на КиМ дато право на самоопредељење, а Срби на дефинисаној међународним уговором територији немају право на то“

* Открио је да му је "један од највећих државника" потврдио да је (поводом тог питања)  у праву, али да мора да има прагматичан приступ и да чува Србију: „То је у реду, али вас питам - можете ли да ми наведете принцип по којем неко има право, а неко други нема право. И на то нема никаквог смисленог одговора. Неће га ни бити“

________________________________________________________

     ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас у Скупштини Србије да Срби не треба да траже правду и смислен одговор на питање како је Албанцима на Косову и Метохији дато право на самоопредељење, а Срби у Републици Српској, међународним уговором дефинисаној територији, немају то право.

       На седници посвећеној Косову и Метохији, истакао је да од западних званичника не добија одговор на просто питање - какве везе има хуманитарна катастрофа са сецесијом, те је додао да се невероватно лицемерје испољи када се постави питање паралеле са Републиком Српском.

       „Онда уследи друго питање, које постављају наши људи из Републике Српске. Ту ћете да видите невероватно лицемерје. При томе, ми се залажемо за поштовање интегритета БиХ уз поштовање интегритета РС, јер је Српска и уставна и дејтонска категорија у БиХ", рекао је Вучић.

       Истакао је да код западних званичника наступи мук када дођу људи из Републике Српске који поставе питање по ком принципу међународног јавног права је Албанцима на КиМ дато право на самоопредељење, а Срби на дефинисаној међународним уговором територији немају право на то.

       Онда их питам: „Нема проблема, ја сам против тога, не дирам у БиХ, поштујемо је, разумемо све, и милион сам то пута поновио пред Милорадом Додиком (српским чланом Председништва БиХ) и Жељком Цвијановић (председницом Републике Српске) и пред свима, али реците ми шта да им одговорим?", рекао је Вучић.

       Казао је да му је "један од највећих државника" потврдио да је у праву, али да мора да има прагматичан приступ и да чува Србију.

       „То је у реду, али вас питам можете ли да ми наведете принцип по којем неко има право, а неко други нема право. И на то нема никаквог смисленог одговора. Неће га ни бити. Зато ми, Срби, не треба да тражимо правду и смислен одговор, јер их нећемо добити", поновио је Вучић.

 

Категорије: 

Коментари