Американци тестирали до пре неки дан забрањену крстарећу ракету

ЛАНСИРАНА СА ОСТРВА КОД КАЛИФОРНИЈЕ, ПОГОДИЛА МЕТУ УДАЉЕНУ ПРЕКО 500 КИЛОМЕТАРА

* Руски војни експерт – директор Цантра за анализе светске трговине наоружањем Игор КОРОТЧЕНКО: Пентагон на забрањеним ракетама ради већ неколико година и фактички је већ започео нову трку у наоружању. Наш одговор треба да буде асиметричан и да се базира на развоју система ваздушно-космичке одбране. Треба и да форсирано постављамо ракетне системе С-400 и системе малог домета Тор-М2 око најважнијих објеката

__________________________________________________________________________

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе су тестирале неатомску крстарећу ракету која је до пре неки дан била забрањена Споразумом о ракетама средњег и малог домета.

        Тестирањем су Американци признали да су тај споразум кршили најање годину дана. Ракета се не прави ни за недељу ни за пет недеља.

        Тестирање је обављено на острву Сан-Николас које припада Калифорнији.

        Пентагон је објавио да је успешно погодила циљ који је био удаљен „више од 500 километара“.

        Његов портпарол – потпуковник Роберт Карвер – прецизирао је да се наводно ради о „модификацији крстареће ракете Томахавк“.

        Москва је одмах одреаговала и указала да су САД због овог тестирања – и оних која ће тек уследити – и напустиле наведени споразум.

        Руски војни експерт – директор Цантра за анализе светске трговине наоружањем Игор Коротченко – навео је да Пентагон на забрањеним ракетама ради већ неколико година и да је фактички већ започео нову трку у наоружању.       

        Коротченко је уверен да ће нова ракета бити „окренута против Русије и Кине“.       

        Он је уверен да одговор Русије не треба да буде симетричан:

        „Наш одговор треба да буде асиметричан и да се базира на развоју система ваздушно-космичке одбране. Треба и да форсирано постављамо ракетне системе С-400 и системе малог домета Тор-М2 око најважнијих објеката“.

        Руско Министарство одбране располаже подацима да се Американци ракетама средњег домета баве од јуна 2017-те у Аризони. У фабрикама своје војне корпорације Raytheon које се налазе у Тусону. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари