Први генерал Америке Марк Мили: Подривена је наша војна надмоћ над Русијом и Кином

ДА БИ БИО ПОТПУНО ЈАСАН, КОНГРЕСМЕНИМА ЈОШ РЕКАО: „У ОВО НЕМОЈТЕ ДА СУМЊАТЕ“

* За време слушања у комитету Представничког (доњег) дома Конгреса САД за Оружане снаге упозорио: „Ми смо и даље спремни и способни да обезбеђујемо и одвраћање противника од отпочињања ратних дејстава, и да штитимо своју земљу од напада, и да подржавамо своје савезнике, и да ратујемо против сваког противника. Само, наше конкурентске прености су подривене“

________________________________________________________________

        ПОДРИВЕНА је војна супериорност САД у светској арени јер су Русија и Кина повећале своје потенцијале – изјавио је амерички генерал Марк Мили.

         Учинио је то са положаја шефа Комитета начелника штабова Оружаних снага САД. Дакле: у улози првог војног оперативца и стратега Америке.

        Своју почетну процену додатно је разјаснио за време слушања у комитету Представничког (доњег) дома Конгреса САД за Оружане снаге:

        „Ми смо и даље спремни и способни да обезбеђујемо и одвраћање противника од отпочињања ратних дејстава, и да штитимо своју земљу од напада, и да подржавамо своје савезнике, и да ратујемо против сваког противника. Само, наше конкурентске прености су подривене“.

        Генерал Мили је пред конгресменима који су га слушали кратко `подвукао црту“:

        „У ово немојте да сумњате!“

        Намере и амбиције Москве и Пекинга описао је овако:

        „Русија и Кина јачају своје војне могућности и желе да превазиђу САД и наше савезнике и да тако обезбеде и повећају свој утицај у свету“.

        Пентагон је крајем прошле године објавио да су САД изгубиле оперативну супериорност над Русијом у космосу.

        Војни врх САД током целе 2019-те је Русију и Кину називао највећом Западу и НАТО пакту.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари