САД своју војску увежбавају за рат против других великих сила, пре свега Русије и Кине

ПЕНТАГОН ОБУСТАВИО `ТРЕНИНГЕ` ЗА РАТОВАЊЕ ПРОТИВ МАЛИХ ДРЖАВА И ТЕРОРИСТА

* Укупни војни буџет САД за финансијску 2021-ву биће 685 милијарди долара и већи је био само у најгорим годинама Хладног рата. И ово се узима као доказ да у Белој кући и Пантагону `на нишану` имају Русију и Кину. Посебно чињеница да Војни врх САД на конструкцију новог наоружања троши 100 милијарди долара

* Американци увелико раде и на `упаривању` својих ратних бродова са дроновима и на борбеним бродовима без посаде

_______________________________________________________________________

        СВЕ је више знакова да се Сједињене Државе спремају за ратове са другим великим војним силама. Пре свега са Русијом и Кином.

        На ово указују и француски експерти и медији, наглашавајући да се САД истовремено спремају и за војно обуздавање држава са великим и моћним армијама.

        France 24, на пример, наводи да Оружане снаге САД већ престају да увежбавају своје јединице и војнике за ратовање против малих земаља и терориста и преоријетишу се на `тренинге` за војна дејства високог интензитета и против `моћних непријатеља`.

        Доналд Трамп је за наредну финансијску годину (почиње 1. октобра) већ затражио 700 милиона долаза за „обуздавање Русије“.

        Укупни војни буџет САД биће 685 милијарди долара и већи је био само у најгорим годинама Хладног рата.

        И ово се узима као доказ да у Белој кући и Пантагону `на нишану` имају Русију и Кину. Посебно чињеница да Војни врх САД на конструкцију новог наоружања троши 100 милијарди долара.

        Неки у САД га већ зову „оружјем будућности“.

        Независно од назива, Американци увелико раде на `упаривању` својих ратних бродова са дроновима и на борбеним бродовима без посаде. Прототип Sea Hunter (Морски ловац) наводно се добро показао. Такође: на ласерима који ће обарати не само авионе који не лете превисоко, него и балистичке ракете.

        Све то САД  раде у складу са својом Third Offset Strategy – Трећом компензационом стратегијом обуздавања).

        Прву верзију стратегије за стицање војне надмоћи над Русијом и Кином разрадио је још Обамин министар одбране Чак Хејгел 2014-те. Са ослонцем на ненуклеарно оружје.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари