„Намесник Светог Петра“ ударио по руци жену на Тргу Светог Петра

ВЕРНИЦИМА ДОДИРИВАО РУКЕ И ДЕЛИО БЛАГОСЛОВЕ – ИНЦИДЕНТ СЕ ДОГОДИО КАДА ИМ ЈЕ ОКРЕТАО ЛЕЂА

* Међу онима који су стајали уз ограду и чекали да их папа погледа, нешто каже и бар им додирне руку – била је и млада жена. По изгледу – Филипинка, Кинескиња или Корејанка. Кад је схватила да ће Франциско – баш кад је стигао до ње – престати са полуруковањима и `поделом осмеха`, одлучила је да преузме иницијативу. Зграбила је руку `одлазећег папе`

* Остало је нејасно да ли је само желела да Франциско и њој нешто каже или да му пољуби руку. Тек, уследило је оно што сигурно није очекивала. Христов и Петров `намесник на Земљи` истог часа је заборавио да је папа. Филипинку (Кинескињу-Корејанку) ударио је не једном по руци!

______________________________________________________________________

        ВАТИКАН ни до данас није престао да су папе намесници Светог Петра и најближи и најважнији Христу. А и да су зато непогрешиви.

        Овако из Ватикана `пакују` и `продају` и актуелног папу Франциска. А и он се труди...

        Трудио се и данас на Тргу Светог Петра, где се – по вековној традицији – срео са верницима.

        Додиривао им руке и нешто пригодно говорио. Са некима се безмало класично руковао. Најшири осмех имао је за децу.

        Не треба сумњати да се служба безбедности Ватикана претходно постарала да се уз ограду (ради поздрављања са поглаваром светских католика) не нађу не само терористи, него ни било ко други ко би могао и желео да га угрози.

        И није нико, али се `инцидент` ипак догодио.

        Међу онима који су стајали уз ограду и чекали да их папа погледа, нешто каже и бар им додирне руку – била је и млада жена. По изгледу – Филипинка, Кинескиња или Корејанка.

        Кад је схватила да ће Франциско – баш кад је стигао до ње – престати са полуруковањима и `поделом осмеха`, одлучила је да преузме иницијативу.

        Зграбила је руку `одлазећег папе`, прекинувши његово окретање од верника и намеру да се удаљи.

        Папу је повукла према себи. Остало је нејасно да ли је само желела да Франциско и њој нешто каже или да му пољуби руку. Тек, уследило је оно што сигурно није очекивала.

        Христов и Петров `намесник на Земљи` истог часа је заборавио да је папа и да се и сам мора трудити да изгледа непогрешиво.

        Филипинку (Кинескињу-Корејанку) ударио је не једном по руци! И љутито јој окренуо леђа и отишао.

        Поступио је као да он није папа већ старији господин којег је нека млада странкиња (Филипинка-Кинескиња-Корејанка) побркала с неким и пожелела да се са њим срдачно поздрави.

        А ни у том случају није морао да ту младу жену бесно (не једном) удари.

        Нешто слично се догодило и почетком 2019-те, па је Франциско тада објаснио да не допушта да му верници љубе руку јер брине о њиховом здрављу.

    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари