Папа Франциско: Свету због загревања и топљења ледника прети Нови Потоп

УПОЗОРИО: „ПОТОП ЋЕ СЕ СИГУРНО ДОГОДИТИ АКО НАСТАВИМО ОВИМ ПУТЕМ“

* Папа-језуита у својој новој књизи „Порок и врлине“, у којој је допустио могућност да је библијски Потоп само мит, упозорио да би они који воде државе – да би били успешнији на фронту против климатских промена - пре свега требало да се боре против корупције и неправде

* До краја овога века просечна температура на Земљи може порасти за осам степени, а то значи да ће се многе приобалне територије у свету наћи под водом

_____________________________________________

       ПАПА Француско рекао је да човечанство чека Нови Потоп због климатских промена

       И додао, као да је метеоролог или еколог:

       „Ако лидери различитих земаља не одговоре на топљење ледника и глобално загревање. Потоп ће се сигурно догодити ако наставимо истим путем“.

        Заправо, ово је написао у својој новој књизи „Порок и врлине“, из које је одломак објавио дневни лист Corriere della Serra.

       Поглавар Католичке цркве је подсетио да је у Библији Ноје преживео Потоп захваљујући својој врлини. И указао да би они који воде државе – да би били успешнији на фронту против климатских промена - пре свега требало да се боре против корупције и неправде.

       Симптоматично је и што је папа-језуита написао да је библијски Потоп можда само мит, али и додао да, у сваком случају, служи као добар пример како Бог може, у борби против грехова људи, на њих обрушити свој гнев.

       До краја овога века просечна температура на Земљи може порасти за осам степени, а то значи да ће се многе приобалне територије у свету наћи под водом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари