Путин се са папом Франциском среће 4. јула у Ватикану

РУСКИ ЛИДЕР ЋЕ У ИСТО ВРЕМЕ БИТИ У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ ИТАЛИЈИ

* По мерилима западне глобалистичке елите, садашња власт у Риму и сам Франциско превише су наклоњени Русији и Путину. Њихово гласило – утицајни портал Политико – још пре неку годину је папу прогласио за „Путиновог пријатеља“

* Италијански новинар и писац Масимо ФРАНКО, аутор книга о Ватикану и коментатор листа Corriere della Sera, на „блискост Путина и папе“ гледа овако: Папа се веома труди да буде спречен нови хладни рат између Запада и Русије јер би за наставак имао и верски хладни рат. Папа не жели притисак западне спољне политике. Арапска пролећа су се суштински одразила на односе Ватикана и Вашингтона. Зато Ватикан последњих година два пута размисли пре него што подржи позицију Запада“

______________________________________________________________

         ПАПА Франциско примиће Владимира Путина 4. јула у Ватикану.

         Ово је саопштио папин портпарол Алесандро Ђизотти, нагласивши:

         „Могу да потврдим да ће Свети отац 4. јула примити у аудијенцију председника руске Федерације Владимира Путин“.

         Руски лидер је сусрет са папом спојио са својом посетом Италији.

         Кремљ је претходних месеци најављивао посету Риму, али не и Ватикану.        

         Путинов портпарол Дмитриј Песков је још у новембру 2018-те изјавио да је време посете Италији усаглашено између Рима и Москве.

         Сама посета Италији била је договорена у време посете Москви италијанског премијера Ђезепеа Контија 24. октобра прошле године.

         По мерилима западне глобалистичке елите, садашња власт у Риму и сам Франциско превише су наклоњени Русији и Путину.

         Њихово гласило – утицајни портал Политико – још пре неку годину је папу прогласио за „Путиновог пријатеља“.        

         Указао је да су руски лидер и поглавар римокатолика након „анексије Крима“ разговарали више од 50 минута, док је папа са Доналдом Трампом, рецимо, причао свега 29 минута.

         Италијански новинар и писац Масимо Франко, аутор книга о Ватикану и коментатор листа Corriere della Sera, на „блискост Путина и папе“ гледа овако:

         – Папа се веома труди да буде спречен нови хладни рат између Запада и Русије јер би за наставак имао и верски хладни рат.  Ватикан, и иначе, води линију амтернативног Запада која се донекле разликује од курса САД. Папа не жели притисак западне спољне политике. Арапска пролећа су се суштински одразила на односе Ватикана и Вашингтона. Зато Ватикан последњих година два пута размисли пре него што подржи позицију Запада“.

         Франко фактички указује: Путинова Русија је у томе и Ватикану савезник и ослонац.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари