Сбербанка потписала споразуме са НИС и Енергопројектом

А РЖД СА ЖЕЛЕЗНИЦАМА СРБИЈЕ – МЕМОРАНДУМ О СТРАТЕШКОМ ПАРТНЕРСТВУ

         СБЕРБАНКА у Србији је саопштила да је данас потписала споразуме о сарадњи са Нафтном индустријом Србије (НИС) и Енергопројектом из Београда.

         Споразуми су потписани у оквиру српско-руског пословног форума у Москви, где учествује око 120 компанија из Србије и око 100 компанија из Русије.

         У саопштењу се наводи да је Сбербанка одобрила Енергопројекту банкарску гаранцију у износу од 50 милиона евра.

         Сарадња те банке са НИС-ом и Енергопројектом, како је истакнуто, имаће позитивне ефекте и на привреду Србије.

         Српска и руска железничка компанија, Инфраструктура железнице Србије и РЖД интернешнел (Интернационал), потписале су данас у Москви Меморандум о стратешком партнерству.

         Тај документ, који је потписан у оквиру посете српске државне делегације Русији, дефинише начин могућег даљег учешћа руске компаније у пројектима везаним за железнички саобраћај и железничку инфраструктуру на територији Србије.

         Како се наводи у саопштењу РЖД интернешнел, ту се има у виду сарадња приликом оснивања диспечерског центра за даљинско управљање железничким саобраћајем у Београду, даљи развој српске школе за саобраћајно пројектовање и изградњу, евентуално ангажовање РЖД интернешнел у радовима на одржавању железничке инфраструктуре Србије, као и пружање помоћи приликом обуке српских стручњака железничке струке у специјализованим руским високообразовним установама.

         Уговор је закључен у оквиру споразума између влада Русије и Србије којим је српској страни одобрен руски државни извозни кредит од 800 милиона долара.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари