Смедеревску Железару „снима” делегација кинеске групе ХБИС

НАВОДНО ЈЕ СПРЕМНА ЗА ПАРТНЕРСТВО И УЛАГАЊЕ 300 МИЛИОНА ЕВРА

         ДЕЛЕГАЦИЈА кинеске “Хебеј ајрон енд стил” групе (ХБИС) дошла је у Железару Смедерево како би се упознала са погонима српске челичане, изјавио је данас председник Самосталног синдиката у Железари Синиша Прелић.

         “Дошли су пре неки дан. Обилазе погоне, гледају, снимају...”, рекао је Прелић у краткој изјави за Тањуг.

         Премијер Србије Александар Вучић је раније изјавио да су у току преговори о стратешком партнерству са ХБИС групом, као и да је реч о другој или чак најмоћнијој челичани у свету.

         “Они су заинтересовани, како кажу, да дају најмање 300 милиона евра у инвестицију за галванизацију. То би значило нови живот не само за Смедерево већ и целу Србију”, казао је раније Вучић, додавши да је наш услов да нема отпуштања радника.

         Члан Надзорног одбора Железаре Смедерево Бојан Бојковић је раније изразио очекивање да ће бити реализовано партнерство са том кинеском компанијом, с обзиром на то како иду преговори и каква је жеља кинеског партнера.

         Реч је, како каже, о другој челичани на свету, али финансијски најздравијој, што значи да има огроман новац и за инвестиције.

         Бојковић је навео да ХБИС група производи челик само у Кини и да су њени планови глобализација, те да је Железари Смедерево велика част што је једна таква компанија заинтересована за њу, будући да ће са собом донети инвестиције од 300 милиона долара.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари