Турска фирма „Eurotay“ ће у Краљеву производити 7 милиона фармерки годишње

ВУЧИЋ МЕНАЏМЕНТУ: „БУДИТЕ ФИНИ И ЉУБАЗНИ ПРЕМА НАШИМ ЖЕНАМА, ЈЕСТЕ ЛИ МЕ ЧУЛИ, ТУРЦИ?!

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је данас на градилишту турске текстилне фабрике „Eurotay“ у Краљеву рекао да је поносан што је ту данас видео и "стотинак жена које се боре за свој хлеб и гледају у своју будућност".

         "Оне знају да неће постати богате, али да ће моћи да преживе и да ће им бити боље", казао је Вучић.

         Вучић је инвеститоре из Турске позвао "да буду фини и љубазни према женама" из Србије, и захвалио им што ће запослити "не само младе жене, већ и жене од 40 и 50 година, које су вредне, и показаће лојалност компанији".

         "Ви Турци што сте доведени, да водите рачуна о нашим женама, да будете фини и љубазни према њима! Јесте ли ме чули Турци? Да водите рачуна! То су дивне, добре жене, породичне, које желе да вредно раде како би направиле будућност за себе и своје породице", казао је председник.

         Навео је да ће крај фабрике бити обданиште за децу запослених како би жене могле да ту оставе децу или унуке док раде.

         "Ми тиме доводимо и другу и трећу плату у неку породицу. Важно је да имате другу и трећу плату, јер то онда значи бољи живот, аутомобил, море и зимовање", казао је Вучић.

         Додао је да је "веома срећан због Краљева у којем су претходних деценија уништене и разорене фабрике, а 20.000 људи остало без посла", а сада ће бити изграђен и аутопут према "Коридору 10" и отворен аеродром "Морава" у Лађевцима.

         Рекао је да је интерес и Србије и Турске да имају још бољу сарадњу и да се нада још већем броју турских компанија и туриста у Србији.

         Инвестиција у фабрику износи 35 милиона евра и у њој ће у наредне три и по године радити 2.500 људи.

         Председник Управног одбора „Тay Group“ Месут Топрак је казао да ће фабрика од 30.000 квадратних метара бити завршена у марту идуће, 2019. године, а месец дана касније, у априлу, почеће производња.

         Топрак је најавио да ће та фабрика имати најсавременију технологију и производити седам милиона пари фармерки годишње, а циљ је да извоз достигне 90 милиона евра.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари